Worldwide: Nog meer zilverwaar voor Abena

15 juli 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Myenty Abena, Sofyan Amrabat en Ricky van Wolfswinkel.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag onder meer updates over prijzenpakker Myenty Abena, de rentree van Ricky van Wolfswinkel, een lofzang voor Sofyan Amrabat en spannende weken voor Sébastien Haller met West Ham United.

Verdediger Myenty Abena rijgt de successen de laatste tijd aaneen. Pakte hij in seizoen 2018/2019 met Spartak Trnava al de Slowaakse beker, in het afgelopen seizoen deed de achterhoedespeler uit Maarssen het nog eens dunnetjes over. Met zijn club Slovan Bratislava, dat hem in de zomer van 2019 overnam van de rivaal uit Trnava, legde Abena beslag op de dubbel: met zijn team won hij zowel de beker als de competitie.

En alsof dat nog niet genoeg was voor de door FC Utrecht opgeleide centrale verdediger, werd hij ook nog eens opgenomen in het ‘Fortuna Liga Team of the Season’, ofwel: het Team van het Jaar van de Slowaakse Eredivisie. In dat virtuele elftal schitterden liefst zeven spelers van de oppermachtige landskampioen Slovan Bratislava. Het Team van het Jaar wordt samengesteld op basis van stemmen, en dat er slechts twee spelers waren (keeper Dominik Greif en middenvelder Moha) die meer stemmen kregen dan Abena, onderschrijft nog maar eens dat de verdediger die zijn eerste 33 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde namens Jong FC Utrecht een uitstekend seizoen achter de rug heeft bij de Slowaakse topclub.

Amrabat geeft in Florence alvast zijn visitekaartje af
Op zijn beurt werd de voorbije week ook Sofyan Amrabat bedolven onder de complimenten. De middenvelder uit de FC Utrecht-jeugd maakte als speler van Hellas Verona grote indruk in de Serie A-wedstrijden tegen Internazionale en zijn toekomstige club Fiorentina. In het duel met de paarshemden uit Florence was Amrabat zelfs de absolute uitblinker en gaf hij door middel van een assist nog eens extra zijn visitekaartje af. “Het was een goede housewarming in Florence”, aldus de oud-speler van FC Utrecht op zijn Instagram-kanaal, dat inmiddels bijna een half miljoen volgers heeft.

Van Wolfswinkel terug, Görtler op titelkoers
Ook Ricky van Wolfswinkel heeft een fijne week achter de rug. De ex-spits van FC Utrecht maakte namens FC Basel zijn rentree na een blessure. Een klein half uur voor tijd viel de aanvaller in, en vlak voor tijd bekroonde hij zijn invalbeurt met een doelpunt in de met 4-0 gewonnen partij tegen FC Zürich. In diezelfde Zwitserse Super League is de titelstrijd enorm spannend en heeft het FC St. Gallen van oud-speler Lukas Görtler van FC Utrecht de beste papieren in handen; al hijgt achtervolger BSC Young Boys met slechts één punt minder Görtler en co wel behoorlijk in de nek in de slotfase van het seizoen.

Spannende weken voor Haller
Met West Ham United pakte Sébastien Haller in het uitduel met Norwich City (0-4 winst voor de Londense ploeg) drie enorm belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Met nog drie speeldagen voor de boeg is de marge met plek 18, die degradatie als gevolg heeft, drie punten. Vrijdag spelen Haller en co thuis tegen het eveneens om lijfsbehoud knokkende Watford. De winnaar van die pot zet een geweldige stap, de verliezer moet nog zwaar aan de bak tijdens de laatste twee speelrondes van de jaargang.

Demouge als spitsentrainer naar VVV-Venlo
Voormalig middenvelder van FC Utrecht Wout Brama heeft bij FC Twente zijn aflopende contract verlengd en speelt zodoende ook in de jaargang 2020/2021 voor de Tukkers. Behoorlijk wat kilometers verderop, in Venlo, werd Frank Demouge gepresenteerd. VVV-Venlo heeft de oud-spits van FC Utrecht vastgelegd als spitsentrainer.

Volgende week aflevering 93 van deze rubriek!