Worldwide: Droom van Dessers in vervulling

08 juli 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Cyriel Dessers, Ruud Boymans, Mike van der Hoorn en nog veel meer!

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag pakken we, na een break van een week vanwege de jubileumfestiviteiten bij FC Utrecht, weer eens goed uit. Met updates over Cyriel Dessers, Ruud Boymans, Mike van der Hoorn, Timo Letschert, de oud-FC Utrecht’ers in de MLS, Karim Loukili, Simon Makienok en Kevin Conboy.

“Limburg is mijn thuis. Hier ben ik geboren. Als kleine jongen droom je van grootse dingen. Ik droomde van Racing Genk. Mijn ploeg.” Het zijn de woorden die Cyriel Dessers uitsprak nadat hij bij de fusieclub uit de stad met het rijke mijnverleden had getekend. KRC Genk heeft de spits – goed voor 19 treffers in 56 partijen namens FC Utrecht – overgenomen van Heracles Almelo en vastgelegd voor vier seizoenen. “Ik zag mezelf spelen in dat mooie stadion”, schetst Dessers zijn jeugddromen. “In het voetbal krijg je niets voor niets. Enkel hard werken loont. Hard werken om elke dag beter te worden en om je dromen waar te maken. Nu ben ik klaar. Nu ben ik daar waar ik wil zijn”, aldus de 25-jarige aanvaller.

Boymans moet voor power zorgen in Katwijk
Ook voormalig FC Utrecht-goalgetter Ruud Boymans heeft zich aan een nieuwe club verbonden. De spits zwaaide af bij Almere City FC om zich vervolgens te verbinden aan Quick Boys. Die Katwijkse club komt uit in de Tweede Divisie. “De coronacrisis pakte voor mij niet zo goed uit. Hierdoor ontstond een nieuwe situatie, waarbij ik een keuze moest maken tussen mijn maatschappelijke carrière en een loopbaan als voetballer”, aldus Boymans, die als speler van FC Utrecht 19 keer scoorde in 33 matchen. “Samen met een aantal vrienden run ik namelijk een bedrijf in de evenementenbranche. No Art richt zich op kunst en muziek en groeit steeds harder. Quick Boys wil voetballen en met druk vooruit spelen. Edwin Grünholz wil van mij power zien in het strafschopgebied. Dat spelletje past bij mij.”

‘Iron’ Mike van der Hoorn doet eindelijk weer mee
Goed nieuws was er ook voor Karim Loukili, die de kans krijgt zich tijdens een proefperiode te bewijzen bij Helmond Sport. De oud-speler van FC Utrecht kwam de voorbije tijd uit voor het Duitse 1. FC Pfönix Lübeck, al kon hij vanwege de coronacrisis zich amper tonen bij die Duitse ploeg. Wie dat in Wales eindelijk wel weer kan, is Mike van der Hoorn. Na een lange revalidatie maakte ‘Iron Mike’ zondag zijn rentree in de ploeg van Swansea City in de competitiewedstrijd tegen Sheffield Wednesday. Van der Hoorn is precies op tijd terug om de allesbepalende slotfase van het seizoen in de Championship mee te maken. Met The Swans is de voormalig FC Utrecht-speler nog altijd in de running voor plaatsing voor de play-offs om promotie naar de Premier League.

Letschert, Makienok en Conboy in mineur
Met Hamburger SV greep Timo Letschert op zijn beurt naast promotie naar de 1. Bundesliga. HSV slaagde er na regelmatig puntenverlies in de slotfase van de competitie zelfs niet meer in zich te plaatsen voor de eindronde, waarin Heidenheim uiteindelijk wel mocht uitkomen, maar verloor van Werder Bremen. Ook voor Simon Makienok eindigde het seizoen in de 2. Bundesliga in mineur: met zijn team Dynamo Dresden is de Deense oud-spits van FC Utrecht gedegradeerd. Datzelfde overkwam Kevin Conboy in Denemarken met Esbjerg fB, dat afdaalt naar het tweede niveau van Denemarken.

MLS-voetbal begint
In de Verenigde Staten wordt vandaag (woensdag) begonnen aan het prestigieuze toernooi dat luistert naar de naam MLS is Back. Alle wedstrijden worden gespeeld op het ESPN Wide World of Sports Complex in het Walt Disney World Resort in Orlando, waar de Major League Soccer-teams al enige tijd in training zijn, afgesloten van de buitenwereld. Het toernooi begint met een groepsfase, waarna 16 ploegen zich plaatsen voor een knock-outschema. Onder de deelnemers ook de ex-FC Utrecht’ers David Jensen (New York Red Bulls), Vito Wormgoor (Columbus Crew SC) en Juan Agudelo (Inter Miami CF). Benieuwd naar het verloop van het toernooi en de verrichtingen van de oude Utrechtse bekenden? FOX Sports zendt het evenement uit!

Volgende week aflevering 92 van deze rubriek!