Remise in Antwerpen

18 juli 2020

FC Utrecht speelt in oefenpartij achter gesloten deuren gelijk tegen Royal Antwerp FC: 0-0.

FC Utrecht’s eerste oefenmatch van de jaargang 2020/2021 is gespeeld. De ploeg uit de Domstad remiseerde vanavond (zaterdag) in Antwerpen tegen Royal Antwerp FC. Het duel met The Great Old werd achter gesloten deuren gespeeld.

Je zou zeggen: dat zal vast wel even wennen zijn; na maandenlang dat niet te hebben gedaan, weer een voetbalmatch spelen. En dan ook meteen tegen een team dat al een maand in training is, ter voorbereiding op een cupfinal tegen Club Brugge. Je zou denken: het gevoel weer hervinden, dat heeft vermoedelijk best wel wat tijd nodig. Wie FC Utrecht ziet spelen in de partij tegen Royal Antwerp FC, gooit die gedachten snel overboord. De ploeg van trainer/coach John van den Brom speelt fijn voetbal op de zeker zo fijne Antwerpse grasmat. Het balletje gaat in hoog tempo van voet tot voet en kansen komen er behoorlijk wat.

Gustafson stelt Matijas op de proef
In de eerste helft is het namens de Domstedelingen vooral Simon Gustafson die de Kroatische Royal Antwerp FC-keeper Davor Matijas op de proef stelt. De jeugdinternational onder de lat en tussen de palen heeft steeds een passend antwoord op de inzetten van de Zweed, die als aanvallende middenvelder speelt achter een voorhoede die wordt gevormd door – van links naar rechts – Nick Venema, Jonas Arweiler en Patrick Joosten.  

Paes terug onder de lat
Onder de rook van het Bosuilstadion heeft de Utrechtse goalie, Maarten Paes, beduidend minder te doen dan diens vakbroeder een meter of honderd verderop. Voor Paes is het niettemin een mijlpaalwedstrijd; het is voor de jeugdinternational een terugkeer onder de lat na de nodige maanden blessureleed. Met een knappe reflex voorkomt hij na een kwartiertje spelen dat Aurelio Buta de bal kan afleveren bij Dieumerci Mbokani en daarmee voorkomt hij ook indirect dat de Belgische bekerfinalist de score opent. En ook voor Django Warmerdam is het een partij om niet snel te vergeten: het is zijn eerste duel als speler van de FC uit de Domstad.

Veel kansen in de tweede helft
Een bijna compleet nieuw FC Utrecht staat in de tweede helft op het veld; alleen Othmane Boussaid maakt meer dan 45 speelminuten. Hij maakt er 45 in het tweede bedrijf en twintig voor de break, nadat hij als vervanger van Joosten binnen de lijnen is gebracht. Met name in het tweede deel van de wedstrijd zijn er veel kansen voor FC Utrecht. Een aantal keer sticht Adrián Dalmau gevaar, en ook maakt Gyrano Kerk indruk met zijn rushes en passes. Bart Ramselaar onderneemt een aantal doelpogingen, maar ook hem lukt het niet Matijas te kloppen.

Drie duels in augustus
De eerstvolgende oefenwedstrijden van FC Utrecht die op de planning staan, zijn AZ-thuis (zaterdag 1 augustus, 17.30 uur), Ajax-uit (donderdag 13 augustus, 18.45 uur) en sc Heerenveen-thuis (donderdag 20 augustus, 21.00 uur). Die partijen worden stuk voor stuk uitgezonden door FOX Sports.

Royal Antwerp FC - FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: -.

Toeschouwers: -.

Opstelling Royal Antwerp FC:
Davor Matijas; Aurelio Buta, Abdoulaye Seck (58. Dylan Batubinsika), Junior Pius (85. Moustapha Ava Dongo), Ritchie De Laet (85. Laurit Krasniqi); Martin Hongla, Alexis De Sart (79. Frank Boya), Simen Junklerod (85. Dragan Lausberg); Ivo Rodrigues (58. Manuel Benson), Dieumerci Mbokani (67. Louis Verstraete), Lior Refaelov (67. Bruni Nsimba).

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Tommy St. Jago, Django Warmerdam; Urby Emanuelson, Odysseus Velanas, Simon Gustafson; Nick Venema, Jonas Arweiler, Patrick Joosten (25. Othmane Boussaid).

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Davy van den Berg, Adam Maher, Othmane Boussaid; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar.