Nieuw FC Utrecht-contract voor Mitchell van Rooijen

14 juli 2020

Overeenkomst van 21-jarige middenvelder uit Houten opengebroken en verlengd.

Middenvelder Mitchell van Rooijen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. Die verbintenis zorgt ervoor dat de 21-jarige Houtenaar tot medio 2023 speler is van de Domstedelingen. In het contract is bovendien een optie opgenomen tot verlenging van de samenwerking tot medio 2024.

Het was in 2008 dat Van Rooijen voor het eerst het FC Utrecht-shirt aantrok. De middenvelder uit Houten doorliep vervolgens de volledige jeugdopleiding van de FC uit de Domstad en maakte als speler van Jong FC Utrecht op 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaalde voetbal in een Jupiler League-uitwedstrijd tegen NAC Breda. Zijn eerste speelminuten in de Eredivisie maakte Van Rooijen op 17 januari 2020 in de uitmatch tegen PEC Zwolle. Van Rooijen, met inmiddels 72 Keuken Kampioen Divisie-partijen aan ervaring in zijn voetbalbagage, speelde bovendien jeugdinterlands namens Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20.

“Mitchell heeft vorig seizoen zijn debuut gemaakt in de Eredivisie. Dat was het resultaat van de flinke stappen die hij heeft gemaakt in zijn ontwikkeling”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We zijn er blij mee dat we Mitchell, een talentvolle speler uit eigen opleiding en de streek, nu voor langere tijd aan de club hebben verbonden zodat hij ook zijn volgende stappen kan zetten.”