Eerste profcontract voor Imanuel Bonsu

20 juli 2020

Talentvolle middenvelder (17) tekent voor drie seizoenen bij FC Utrecht.

Middenvelder Imanuel Bonsu heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 17-jarige talentvolle controlerende middenvelder uit de Academie van FC Utrecht ligt nu tot medio 2023 vast bij de Domstedelingen.

Bonsu maakte in de zomer van 2018 zijn entree op Zoudenbalch, nadat hij eerder was uitgekomen voor onder meer sc Heerenveen en Ajax. De fysiek sterke middenvelder maakte aan de Koningsweg een goede ontwikkeling door en ging met zijn team FC Utrecht Onder 17 aan kop van de competitie toen enkele maanden geleden de competitie werd afgebroken als gevolg van de coronapandemie. In de jaargang 2020/2021 maakt Bonsu deel uit van de Onder 18-selectie van FC Utrecht.

“Imanuel is een rechtsbenige, fysiek sterke controlerende middenvelder. Verdedigend is hij sterk; een echte balveroveraar”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam over Bonsu. “Hij heeft het vermogen om het volledige veld te bestrijken, is een zogeheten box-to-box-speler. De afgelopen seizoenen maakte hij ook de nodige belangrijke doelpunten. Imanuel is een echte teamplayer en we zijn er blij mee dat we hem voor drie seizoenen aan ons hebben verbonden.”