Worldwide: Boymans is eindelijk weer voetballer

29 januari 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Ruud Boymans, Rodney Antwi en Vito Wormgoor.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: de rentree – ein-de-lijk! – van Ruud Boymans en nieuwe avonturen voor Rodney Antwi en Vito Wormgoor.

Het was een invalbeurt van slechts enkele minuten in de uitwedstrijd van Almere City FC tegen Jong AZ. Maar voor Ruud Boymans was het afgelopen maandag zoveel meer dan dat. Het was een mijlpaal, een beloning voor jarenlang hard werken en omgaan met de ene na de andere tegenslag. Het was voor het eerst sinds 1165 dagen dat Ruud Boymans weer een partij speelde in het betaalde voetbal. Met een lach van oor tot oor als gevolg.

“Het was echt supermooi”, vertelde Boymans na afloop van de match in Wijdewormer tegen Algemeen Dagblad. “Na zo’n lange periode eindelijk weer eens op het veld staan, daar ben ik echt trots op”, aldus de voormalig spits van FC Utrecht, die namens de Domstedelingen tot 19 goals kwam in 33 optredens. Over zijn jarenlange revalidatietraject zei hij in AD: “Ik kreeg echt tegenslag na tegenslag te verduren. Iedere keer als ik weer een klein beetje hoop had, werd ik weer teruggeworpen. Ik denk dat ik in totaal wel twaalf keer tegenslag heb gehad. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee, had er geen vertrouwen meer in. Hoop is het enige waar je op teert, maar ik raakte elke keer weer teleurgesteld. Ik leidde een eenzaam bestaan en heb heel vaak op het punt gestaan om te stoppen.”

Anwti aan de slag in Egypte
Wie Rodney Antwi in actie wil zien, doet er goed aan vanaf nu de Egyptische hoogste divisie op de voet te gaan volgen. In die league komt de voormalig aanvaller van FC Utrecht sinds deze week uit voor Wadi Degla FC. Het maakt van Antwi de tweede Nederlander allertijden die in de Egyptische ereklasse speelt, zo zocht Voetbal International uit. Antwi heeft zijn transfer naar Wadi Degla FC te danken aan het sterke spel dat hij liet zien bij FC Tsarsko Selo Sofia 2015. Voor die relatief kleine Bulgaarse club maakte hij in 18 competitiepartijen 9 goals.

Columbus Crew in de wolken met Wormgoor
In de FC Utrecht Matchday Podcast ging het er afgelopen week al over, en nu ook op deze plaats komt hij aan bod: Vito Wormgoor. De verdediger uit Leersum, die voor onder meer FC Utrecht speelde voordat hij in 2016 op voetbalavontuur ging, heeft zich verbonden aan Columbus Crew. Dat is een club die uitkomt in de Amerikaanse Major League Soccer. “Vito is een begaafde en geroutineerde speler, die meer dan 300 wedstrijden aan ervaring met zich meeneemt. Wij geloven dat zijn leiderschapskwaliteiten een geweldige toevoeging zijn aan ons team en kijken uit naar de impact die hij gaat maken op het veld”, stak General Manager Tim Bezbatchenko van Columbus Crew zijn enthousiasme over het vastleggen van de Nederlander bepaald niet onder stoelen of banken.

Volgende week aflevering 70 van deze rubriek!