Worldwide: Beckham haalt Agudelo naar Miami

15 januari 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Juan Agudelo, Lars Veldwijk en een blik op de wintertransfers.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: volop transfernieuws!

Het had er veel van weg dat Juan Agudelo zijn loopbaan zou gaan vervolgen in Toronto, bij de plaatselijke FC. Maar de oud-spits van FC Utrecht kwam na een plotselinge wending dik 2.300 kilometer verderop uit, in Miami. Daar heeft de aanvaller die 14 officiële partijen speelde namens de FC uit de Domstad getekend voor één van de meest ambitieuze en populaire clubs van de Verenigde Staten: Inter Miami FC. Inderdaad: de club van David Beckham, de 115-voudig international van Engeland die vastberaden is de MLS te veroveren met zijn eigen FC.

Qua populariteit wil dat alvast aardig lukken. Agudelo heeft getekend voor een club die nog precies 0 wedstrijden heeft gespeeld, maar desalniettemin al op plek 7 staat van de populariteitsranglijst van Amerikaanse voetbalclubs op Instagram. Let wel: zonder dus ooit een wedstrijd te hebben gespeeld! Inter Miami FC is hot, en zal waarschijnlijk alleen maar ‘hotter’ worden als de bal straks ook echt gaat rollen. Agudelo, Amerikaans international, weet dus één ding zeker: meer dan ooit zal hij vol in de spotlight staan.

Veldwijk aan de slag bij Zuid-Koreaanse gigant
Over spotlights gesproken: Lars Veldwijk heeft een transfer gemaakt. De spits, die in sommige kringen vooral bekendheid geniet vanwege zijn de relatie die hij had met YouTube-ster Monica Geuze, heeft zich verbonden aan Jeonbuk Hyundai Motors. Dat is een club die uitkomt op het hoogste niveau van Zuid-Korea en speelt in het prachtige, moderne Jeonju World Cup Stadium. Jeonbuk Hyundai Motors is zevenvoudig landskampioen van Zuid-Korea en won drie maal de Aziatische Champions League. Veldwijk, die verdeeld over 5 officiële partijen 175 speelminuten maakte voor FC Utrecht en inmiddels bovendien is uitgegroeid tot Zuid-Afrikaans international, gaat dus aan de slag bij één van de meest roemruchte clubs van Azië.

Wintertransfers
In Nederland werden ook twee oud-spelers van FC Utrecht door hun nieuwe clubs aan de supporters en pers gepresenteerd. Verdediger Ramon Leeuwin maakte de switch van het Deense Odense BK naar AZ, terwijl keeper Mike Havekotte op huurbasis de overgang maakt van ADO Den Haag naar FC Dordrecht. Ook haalden Atilla Yildirim en Oussama Zamouri de voorbije weken het nieuws. Yildirim omdat hij heeft getekend voor het Turkse Kirsehir Belediyespor, Zamouri omdat hij zich na een korte periode in Engeland bij Oxford United heeft verbonden aan het Kroatische NK Inter Zaprešić. En de komende weken? Aangezien de wintertransfermarkt langzaam maar zeker al richting het einde loopt, kan het maar zo zijn dat er nog diverse voormalig spelers van FC Utrecht van club gaan wisselen. Wordt dus vervolgd!

Volgende week aflevering 68 van deze rubriek!