Worldwide: Ambitieuze Ayoub aan de slag in Griekenland

22 januari 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Yassin Ayoub, Kevin Conboy en diverse andere wintertransfers.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: weer volop transfernieuws!

Het verblijf van Yassin Ayoub bij Feyenoord is beperkt gebleven tot pak ‘m beet anderhalf jaar. De middenvelder, die in de zomer van 2018 de overstap maakte van FC Utrecht naar de Kuipclub, speelde namens de Rotterdammers in totaal 23 officiële partijen en daar komen er in elk geval voorlopig geen meer bij. Ayoub heeft namelijk een contract tot medio 2023 getekend bij Panathinaikos.

“Panathinaikos is een heel grote club”, zegt voormalig FC Utrecht-speler Ayoub op de website van de Griekse ploeg. “Ik hoorde al over de club toen ik jong was en vond dat ze destijds leuk voetbal speelden in Europees verband. Ik heb me via internet verdiept in de club en het team en realiseerde me toen hoe geweldig deze club is. Ik zag video’s van 40.000, 50.000, zelfs 60.000 mensen die voor Panathinaikos juichten. En nu ben ik een onderdeel van dit team en kan ik de ploeg helpen bij het verwezenlijken van de ambities.” De plannen van Panathinaikos zijn goed, aldus Ayoub, die 172 officiële matchen speelde namens FC Utrecht. “Persoonlijk wil ik graag de landstitel winnen met Panathinaikos. Maar laten we beginnen met het opbouwen van een goed team, dat vervolgens geschiedenis kan gaan schrijven. Ik? Ik ben niet de beste speler ter wereld, maar beschouw mezelf als een slimme speler. Wanneer de verdedigingen zijn gesloten en het spel vergrendeld lijkt, weet ik hoe ik het moet ontgrendelen. Mijn voetbalfilosofie is: oplossingen zoeken. Ik ben constant aan het nadenken over hoe ik de problemen van mijn team kan oplossen in een wedstrijd.”

Kevin Conboy switcht
De cirkel van Kevin Conboy? Die, zo kun je met wat gevoel voor dramatiek stellen, is rond. De in Esbjerg geboren verdediger heeft namelijk een contract getekend bij Esjberg fB: precies, de voetbaltrots van zijn geboorteplaats. De club, bovendien, waar hij zijn jeugdopleiding genoot en waarbij hij zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde. De inmiddels 32-jarige Deen komt over van Randers FC en heeft een verbintenis onderschreven die loopt tot medio 2022. Conboy’s palmares omvat onder meer 28 optredens in de hoofdmacht van FC Utrecht en 84 partijen namens Esbjerg fB. Namens die club gaat hij na de winterstop – over een paar weken begint de Deense competitie weer – strijden voor lijfsbehoud. Op dit moment heeft alleen Silkeborg minder punten op de teller staan in de Deense Superliga dan het Esbjerg fB van Conboy. Zijn ervaring en kwaliteiten zijn dus meer dan welkom.

Wintertransfers
En dan was er ook nog transfernieuws vanuit België. Verdediger Timothy Derijck heeft de deur van de Ghelamco Arena van KAA Gent achter zich dichtgetrokken en die van het Regenboogstadion van KV Kortrijk geopend. De 32-jarige achterhoedespeler uit Dendermonde die 19 keer uitkwam voor FC Utrecht heeft in Kortrijk een contract getekend tot medio 2022. In Zweden haalde Tashreeq Matthews de headlines. De Zuid-Afrikaan, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Jong FC Utrecht, is nu door Borussia Dortmund uitgeleend aan Varbergs BoIS, een team uit de hoogste divisie. Tafari Moore maakte een switch in Engeland. Plymouth Argyle heeft de rechtsback die 1 officiele wedstrijd speelde namens FC Utrecht verhuurd aan Colchester United, dat uitkomt op het vierde niveau van Engeland; de League Two.

Volgende week aflevering 69 van deze rubriek!