Vier keer feest!

24 januari 2020

FC Utrecht verslaat ADO Den Haag met 4-0.

Op overtuigende wijze heeft FC Utrecht de eerste thuispartij van het jaar 2020 omgezet in een overwinning. De Domstedelingen waren vanavond (vrijdag) met 4-0 te sterk voor ADO Den Haag. Kristoffer Peterson, Sean Klaiber (2) en Gyrano Kerk namen de doelpuntenproductie voor hun rekening. 

Is het zo’n avond? Ja, het is zo’n avond! Zo’n avond waarop FC Utrecht de lakens uitdeelt, en niet alleen dat: zo’n avond ook waarop dat voetballende overwicht ook daadwerkelijk wordt uitgedrukt in de score. Vier heerlijke doelpunten krijgen de FC Utrecht-supporters te zien. En de kers op de taart? Die volgt diep in de blessuretijd. Jeroen Zoet maakt dan een door John Goossens genomen strafschop onklaar en stelt daarmee zijn eerste clean sheet als FC Utrecht-keeper veilig.

Klaiber knalt raak
Aan dat euforische moment gaan dik negentig minuten vooraf waarin FC Utrecht een flinke maat te groot is voor ADO Den Haag. Man of the Match? Dat wordt Sean Klaiber. De rechtsback uit Nieuwegein doet iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: twee keer scoren in één Eredivisiepartij. En hoe! Een kleine tien minuten na de rust joekelt hij vanaf een meter of dertig de bal in de verre hoek. Goalie Luuk Koopmans krijgt zijn handen nog wel achter de bal, maar slaagt er niet in die te keren: 2-0. 

Onhoudbaar
De tweede treffer van Klaiber? Dan gaat de bal zo mogelijk nóg harder. Diagonaal poeiert Klaiber het leer de verre hoek in. Keeper Koopmans kan weinig méér doen dan toekijken. En Klaiber? Hij viert het feest samen met z’n teamgenoten: 4-0!

Peterson trefzeker
Het eerste doelpunt van de avond is er ook al één om van te smullen. Het is Kristoffer Peterson, door Klaiber tot ‘Comeback Kid’ gedoopt, die zijn rentree in Stadion Galgenwaard opluistert met een belangrijke treffer. Na een klein kwartier schiet hij de 1-0 binnen. Voor het eerst sinds 14 januari 2017 mag de Zweed weer een doelpunt vieren als speler van FC Utrecht (1-0). 

Bahebeck bedient Kerk
Die derde goal, poeh, wat is die ook fraai! Gyrano Kerk maakt het prachtig af en verdient daar zonder meer de volledige credits voor, maar de assist van Jean-Christophe Bahebeck mag er toch ook zeker zijn. De Fransman, dan nog geen tien minuten binnen de lijnen, speelt met één perfecte pass de volledige defensie van ADO Den Haag aan gort (3-0).

VVV-Venlo-uit, daarna Ajax-thuis
De volgende sportieve missie van FC Utrecht? VVV-Venlo-uit. Die wedstrijd staat op de rol voor zondag 2 februari. In Limburg wordt die dag om 14.30 uur afgetrapt. De volgende thuispartij? Die is op zondag 9 februari. Die dag is het FC Utrecht - Ajax in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht - ADO Den Haag 4-0 (1-0)
14. Kristoffer Peterson 1-0
53. Sean Klaiber 2-0
74. Gyrano Kerk 3-0
84. Sean Klaiber 4-0

Bijzonderheid: 90+2. Jeroen Zoet (FC Utrecht) stopt een door John Goossens (ADO Den Haag) genomen strafschop.

Gele kaarten: Tudor Baluta, Shaquille Pinas, Sam Stubbs (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 17.319.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht: 
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Justin Hoogma, Leon Guwara; Simon Gustafson, Urby Emanuelson (86. Tommy St. Jago), Sander van de Streek; Gyrano Kerk (75. Václav Černý), Issah Abass, Kristoffer Peterson (68. Jean-Christophe Bahebeck).

Opstelling ADO Den Haag:
Luuk Koopmans; Dion Malone, Sam Stubbs, Shaquille Pinas, Laurens De Bock; Tudor Baluta, John Goossens, George Thomas (88. Aaron Meijers), Erik Bakker (68. Mick van Buren); Crysencio Summerville (46. Erik Falkenburg), Lex Immers.