Strijdende beloftenploeg in slottellen onderuit

10 januari 2020

Jong FC Utrecht verliest in Doetinchem met 2-1 van De Graafschap.

Een strijdend Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) minder gekregen dan het verdiende. De Utrechtse beloftenploeg verloor in Doetinchem met 2-1 van De Graafschap, dat in een sfeervol stadion De Vijverberg in de vijfde minuut van de blessuretijd van de tweede helft de winnende treffer scoorde. 

Ze kijken elkaar vertwijfeld aan, de bijna tienduizend supporters van De Graafschap in De Vijverberg, na alwéér een redding van Jord Ruijgrok. De 18-jarige keeper van Jong FC Utrecht is bij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie als een octopus; als ware hij is uitgerust met tentakels redt hij de ene na de andere door de Doetinchemmers geschoten of gekopte bal. Om gek van te worden, vinden de Gelderlanders.

Fout vakkundig afgestraft
Halverwege de tweede helft moet uitblinker Ruijgrok dan toch incasseren. Jong FC Utrecht, dat speelt met een bijzonder jong team vanwege onder meer de absentie van diverse spelers die met de A-kern op trainingskamp zijn in Spanje, probeert over de rechterflank voetballend uit te verdedigen, maar lijdt daarbij balverlies. En dat varkentje? Dat wassen de ervaren spelers van De Graafschap dan even rap als vakkundig. De bal belandt binnen een paar passes bij de mee opgekomen rechtsback Leeroy Owusu, die met een zinderend schot voor de 1-1 zorgt.

Kalme Hilterman opent de score
Daarmee is dus de Utrechtse openingstreffer als het ware teniet gedaan. Dat doelpunt wordt gemaakt door Jeredy Hilterman. Hij verzilvert halverwege de eerste helft een penalty die wordt gegeven na een overtreding van Toine van Huizen op Hicham Acheffay in de Doetinchemse zestien. Tegenover keeper Hidde Jurjus en duizenden fanatieke Superboer-supporters blijft hij kalm: 0-1. 

Seuntjens slaat dan toch toe
Lang lijkt 1-1 de eindstand te worden van de eerste competitiewedstrijd van 2020 van Jong FC Utrecht. Maar in de vijfde minuut van de extra speeltijd maakt de Gelderse titelkandidaat dan toch de winnende. De Doetinchemmers, met 2303 wedstrijden profervaring in de gelederen tegenover 241 matchen profervaring op de teller bij de Utrechters, krijgen het in de slottellen van de match dan toch voor elkaar om, via de kluts, octopus Ruijgrok te verschalken. Routinier Ralf Seuntjens bepaalt de eindstand op 2-1. 

Debutanten
Voor vier spelers van Jong FC Utrecht is het uitduel met De Graafschap er eentje om hoe dan ook voor altijd te onthouden. Dat zijn naast keeper Ruijgrok ook verdediger Djevencio van der Kust en de aanvallers Yassin Nasser en Özcan Yasar; spelers die in Doetinchem hun debuut maken in het betaalde voetbal.

Volgende opgave: Roda JC Kerkrade-thuis
De volgende opgave in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht is Roda JC Kerkrade-thuis. De partij tegen de ploeg van voormalig FC Utrecht’er Jean-Paul de Jong wordt op maandag 20 januari gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. De kaartverkoop voor die match begint morgen (zaterdag). 

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
23. Jeredy Hilterman (strafschop) 0-1
67. Leeroy Owusu 1-1
90+5. Ralf Seuntjens 2-1

Gele kaarten: Toine van Huizen, Daryl van Mieghem, Stef Nijland (De Graafschap), Djevencio van der Kust, Sylian Mokono, Özcan Yasar (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 9.511.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling De Graafschap: 
Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Toine van Huizen (46. Jasper van Heertum), Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Javier Vet, Gregor Breinburg, Stef Nijland; Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui (31. Sven Blummel). 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jord Ruijgrok; Sylian Mokono, Mark Pabai, Junior van der Velden (19. Christopher Mamengi), Djevencio van der Kust; Rida El Barjiji, Dave van den Berg, Giovanni de la Vega; Hicham Acheffay, Jeredy Hilterman (79. Özcan Yasar), Rayan El Azrak (46. Yassin Nasser).