Rico Strieder maakt seizoen af bij PEC Zwolle

20 januari 2020

Middenvelder (27) door FC Utrecht aan mede-Eredivisionist verhuurd.

Middenvelder Rico Strieder speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 27-jarige controleur sluit per direct aan bij de Blauwvingers, die de Duitser tot en met het einde van deze jaargang van FC Utrecht huren.

Strieder genoot zijn jeugdopleiding bij FC Bayern München. Voor die club speelde hij van 2003 tot en met 2015. In het vlaggenschip van de grootste club van Duitsland, onder leiding van Pep Guardiola, debuteerde de middenvelder in de 1. Bundesliga. In de zomer van 2015 sloot Strieder aan bij FC Utrecht, waarvoor hij sindsdien 108 officiële wedstrijden speelde. Dit seizoen kwam Strieder tot nu toe in 5 Eredivisiepartijen in actie namens FC Utrecht en in die duels speelde hij in totaal 161 minuten.

“Voor Rico is het van belang speelminuten te maken. Wij kunnen hem niet garanderen dat hij die op dit moment bij FC Utrecht kan maken”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “PEC Zwolle biedt Rico nu een kans op speeltijd in de Eredivisie. Wij wensen Rico veel succes in Zwolle en blijven hem de komende maanden uiteraard volgen.”