FC Utrecht O19 is in de Eredivisie goed gestart. In de strijd om het landskampioenschap werd in en tegen Heerenveen met 1-2 gewonnen, door doelpunten van Yassine Tekfaoui en Raymond Huizing.
De thuisploeg kwam na bijna een half uur spelen eerst nog op voorsprong, maar kort na rust waren de rollen omgedraaid. Het is dat Utrecht slordig met zijn kansen omging, anders kon de wedstrijd al veel eerder in het slot. Nu bleef de thuisploeg tot aan het eindsignaal geloven in een gelijkmaker, eentje die er uiteindelijk niet kwam.

In de 1e helft was de ploeg van trainer Robert Wijnands behoorlijk slordig. Balbezit duurde nooit lang en het vinden van een speler met de juiste kleur tenue was ook een probleem. Ondanks dat waren er over en weer voldoende kansen en mogelijkheden te noteren. sc Heerenveen had er na 10 minuten 2 kort achter elkaar, maar oog in oog met doelman Jord Ruijgrok faalden de Friese voorwaartsen. Beide keren werd naast geschoten. Daar kwam Utrecht heel goed weg.

FC Utrecht zetten er 2 hele grote kansen tegenover. Eerst was daar Yassine Tekfaoui, die doelman Saverio Zondag tot een uiterste redding dwong door zijn schot over te tikken. En 5 minuten later stond Niciano Grootfaam aan het einde van een lange aanval maar zijn schot ging hard voorlangs. Kort daarvoor stonden eerst de paal en daarna doelman Zondag in de weg. Reuring genoeg dus, en dat binnen 20 minuten voetbal.

Het was sc Heerenveen dat even later de score open brak. Couhaib Driouech trok naar binnen en werd daarbij weinig in de weg gelegd door Özcan Yasar; op de inzet van Driouech moest doelman Ruijgrok het antwoord schuldig blijven. 1-0 in de 25e minuut.

In het kwartier tot de rust dat volgde waren er kansen te over voor de bezoekers, maar ze waren niet aan hen besteed. En sc Heerenveen dan? Na de voorsprong werden zij 5 minuten voor de pauze nog 1 keer echt gevaarlijk. FC Utrecht beantwoordde dit offensief met een hele fraaie aanval, opgezet vanaf de linkerkant. Maar het was weer doelman Zondag die de Utrechters de voet dwars zette.

Kortom, heel veel wapengekletter in het 1e bedrijf en de thuisploeg stond bij de rust met 1-0 voor.

In de 2e helft liet FC Utrecht zich van een heel andere kant zien. Het tempo ging flink omhoog en de aanval werd continue gezocht. Al 4 minuten na de hervatting kon scheidsrechter Hoogendijk (zij en haar beide assistentes leverden een foutloze wedstrijd af) naar het midden wijzen. De Utrechtse gelijkmaker was het resultaat van een snelle aanval via Denso Kasius, Oussama Alou en Yassine Tekfaoui. De laatste schoot feilloos binnen.

Na ruim een uur voetbal hadden de bezoekers orde op zaken gesteld. Een goed aangesneden corner van Yassine Tekfaoui belandde precies op het hoofd van Raymond Huizing, die daarmee voor de voorsprong tekende, een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven, want in de stand veranderde niets meer. Utrecht was in staat om de Friese druk te weerstaan. En Heerenveen was niet bij machte die weerstand te breken. Eindstand 1-2 en de eerste driepunter voor de Utrechters was een feit.

De trainer in de nababbel: "Ik zag van onze kant een wedstrijd met twee gezichten. In de 1e helft waren wij matig aan de bal, creëerden we desondanks legio kansen, maar konden we niet scoren. Dat was in de 2e helft wel anders. Toen ging het tempo omhoog en kwam er meer voetbal in. Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat, zodra de gelijkmaker daar was, wij de wedstrijd naar ons toe zouden trekken, wat ook is uitgekomen. De performance in de 2e helft van onze kant was vele malen beter. En dat heeft zich uitbetaald".

sc Heerenveen O19 - FC Utrecht O19 1-2
25. 1-0 Couhaib Driouech
49. 1-1 Yassine Tekfaoui
59. 1-2 Raymond Huizing