Ook matchday voor beloftenteam: SC Cambuur-uit

24 januari 2020

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in Friesland tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

Niet alleen voor het eerste elftal van FC Utrecht staat vandaag (vrijdag) een competitiewedstrijd op het programma, ook Jong FC Utrecht speelt om de punten. Dat doet de ploeg van trainer/coach René Haken in Leeuwarden, tegen SC Cambuur. Het treffen in Friesland begint om 20.00 uur.

Eerder deze week deed Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie goede zaken door op eigen veld Roda JC Kerkrade te verslaan. Op Sportcomplex Zoudenbalch kwam de door Jean-Paul de Jong getrainde Limburgse formatie nog wel op voorsprong via Romario Rösch, maar stelden de Utrechtse beloften na de break orde op zaken. Goals van Jonas Arweiler en Jeredy Hilterman resulteerden in een 2-1 overwinning.

De jongere generatie
“Winnen van Roda JC Kerkrade, dat is een prima uitslag”, vertelde oefenmeester Hake maandagavond na de partij. “Zeker als je kijkt naar met welk team we vanavond speelden. Dat is wel wat veranderd ten opzichte van voor de winterstop, met wat jongere spelers. Het is tijd voor de jongere generatie om te gaan spelen.”

Op recordjacht
Na 22 van de 38 speeldagen bezet Jong FC Utrecht nu plek 11 op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. De talenten uit de Domstad hebben inmiddels 31 punten verzameld en dat aantal ligt al flink hoger dan in de jaargangen 2018/2019 (toen: 23 punten) en 2017/2018 (destijds: 27 punten) na de volledige 38 speeldagen was vergaard. Hake’s ploeg is nog zes punten verwijderd van een evenaring van de beste score van Jong FC Utrecht op het tweede niveau van Nederland tot nu toe. In het seizoen 2016/2017 pakten de beloften 37 punten.

Doelgemiddelde in balans
Opvallend is, naast het feit dat qua punten Jong FC Utrecht op koers ligt voor het beste seizoen ooit, dat dit jaar het doelsaldo ook dik in orde is. Op dit moment is dat zelfs precies nul, want: 33 goals voor, 33 treffers tegen. In de eerste drie seizoenen dat Jong FC Utrecht speelde in de Eerste Divisie, kwam het aan het einde van de rit uit op doelsaldi van respectievelijk -21, -39 en -43.

SC Cambuur dit jaar nog puntloos
Tegenstander SC Cambuur moet op dit moment slechts één team boven zich dulden: Jong Ajax. De Amsterdammers hebben één punt meer dan de Friezen, die de laatste tijd behoorlijk wat punten knoeiden. Van de laatste drie partijen die de geel-blauwen speelden, wonnen ze er één. En in 2020 verloor de ploeg van Henk de Jong beide partijen; thuis van FC Volendam (1-2) en uit van TOP Oss (3-2).

Friese angstgegner
Eerder dit seizoen speelde Jong FC Utrecht op Zoudenbalch met 1-1 gelijk tegen SC Cambuur. De ploeg uit Friesland mag gerust een angstgegner van de Utrechtse talenten worden genoemd. De Domstedelingen wonnen namelijk in de Eerste Divisie nog nooit van de Leeuwarders. Het werd drie keer gelijk en vier maal ging de volle buit naar SC Cambuur.

Live verslag via Twitter
Flitsen van de wedstrijd SC Cambuur – Jong FC Utrecht komen vanavond voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports, waarin ook veel aandacht zal zijn voor de Eredivisiewedstrijd die tegelijkertijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht – ADO Den Haag. Via Twitter doet FC Utrecht van beide partijen bovendien rechtstreeks verslag.