In een stabiele wedstrijd van Utrechtse zijde kreeg de ploeg vlak voor tijd het lid op de neus tegen een fysiek sterk ADO Den Haag.

Na snel op voorsprong te gekomen te zijn door van Jesse van de Haar zaten de Domstedelingen goed in het zadel.

De thuisploeg had wel wat vaker de bal maar ze werden slechts éénmaal gevaarlijk door een schot laag in de rechterhoek. Verder zou Keeper Kay een rustige ochtend tegemoet gaan.

De tweede helft startte met een prachtige FC Utrecht-goal via prachtige opbouw. Dat doelpunt werd echter afgekeurd.

FC Utrecht controleerde de wedstrijd. ADO kon niet goed meer van de eigen helft afkomen en moest zich beperken tot ballen richting de snelle spitsen die keurig onschadelijk werden gemaakt door de achterhoede van de uitploeg. De dreiging en kansen waren voor FC Utrecht, maar de goal viel niet.

Met nog 5 minuten te spelen kreeg een speler van ADO rood. In blessuretijd viel, tegen de verwachtingen in, de 2-1 vanuit een kluts na een vrije trap.