Op een koud AFAS trainingscomplex kregen de toeschouwers een wedstrijd voorgeschoteld die hen niet echt kon opwarmen. Er werden weinig kansen gecreëerd door beide ploegen, waar Utrecht O17 uiteindelijk de punten mee naar huis kon nemen door een benutte strafschop van spits Mees Rijks. Na de mooie uitslag van vorige week tegen Feyenoord (8-3 winst), was met name trainer Rudy Jansen benieuwd hoe zijn ploeg zou omgaan met dat geweldige resultaat. "We hadden het met name in de eerste helft moeilijk tegen een goed combinerend AZ, maar gaven toch nauwelijks een kans weg. Ten opzichte van vorige week moesten we de opstelling aanpassen, omdat Jens (Guiting red.) bij O19 moest aansluiten en Dion (Versluis red.) zich zaterdagochtend ziek afmeldde, en daarbij kwam ook nog dat Stan Wassenaar na 20 minuten met een schouderblessure uitviel. Na rust hadden we meer controle en moet ik de jongens een groot compliment geven hoe ze geknokt hebben om de overwinning over de streep te trekken".

O17 kwam niet goed uit de startblokken. Het moest het initiatief aan AZ laten dat een overwicht had, maar als het in de buurt van de Utrechtse '16' kwam geen gat wist te vinden in de defensie van de Domstedelingen waar Wes Bottenburg centraal na lang blessureleed een goede come-back maakte. En die ene keer dat de Alkmaarders gevaarlijk werden, nog wel door een slordige opbouw van Utrecht, stond daar zoals te doen gebruikelijk een overstoorbare keeper Mikki van Sas. O17 kreeg aan de andere kant eigenlijk maar één kans: Achraf Boumenjal stuitte echter op AZ-keeper Daniel Deen. In de eerste helft had Jansen zich langs de lijn meer dan anders laten gelden om zijn ploeg in de organisatie te houden en hij gebruikte de rust om zijn spelers dat verder duidelijk maken.

Na rust stond de Utrechtse organisatie dan ook beter en werd de ploeg vaker dreigend. Uit één zo'n situatie viel de 0-1: een goede aanval vanaf links werd uiteindelijk door Mees Rijks afgerond. De scheidsrechter had echter even tevoren gefloten voor een strafschop na een handsbal van een AZ speler en dus ging de treffer in eerste instantie niet door. Strafschopnemer Rijks werd in tweede instantie toch succesvol, want hij stuurde keeper Deen de verkeerde hoek in. Vlak daarna had een uitstekende Juruël Bernadina de definitieve beslissing op zijn schoen na een prachtige counter, maar zijn inzet ging net over het Alkmaarse doel. De rest van de tweede helft werd gekenmerkt door een op en neer golvend spel, waarbij AZ een tweetal kansen kreeg om de gelijkmaker te scoren en Utrecht de gecreëerde aanvallen onzorgvuldig uitspeelde teneinde de wedstrijd te beslissen. Zodoende bleef het bij dat ene Utrechtse doelpunt en noteerde Utrecht een tweede driepunter in evenzovele wedstrijden.