Vitesse, waar al twee seizoenen niet van werd gewonnen, was vandaag de tegenstander voor de O16 van FC Utrecht. De start van de wedstrijd verliep goed, er was veel druk op de bal, alleen was er in de voorste linie geen tot weinig bezetting voor de goal. Vanuit het middenveld was de aansluiting iets te traag waardoor de tweede bal niet altijd werd gewonnen. Al met al was het niveau een stuk dragelijker als tegen Feyenoord en de vooruitzichten voor de tweede helft positief.

Helaas kwam er verval in de tweede helft. Er werd heel veel gemopperd op elkaar, niemand nam het initiatief en er volgde na ieder balverlies een treur momentje. Deze momenten werden direct genadeloos afgestraft door Vitesse, met als resultaat twee tegendoelpunten in korte tijd. Op het middenveld had FC Utrecht veel mogelijkheden om het spel sneller te verleggen, maar de keuzes waren over het algemeen niet goed. De drukte werd tekens opgezocht. Helaas kwam FC Utrecht pas tien minuten voor het einde weer een beetje in de wedstrijd, helaas was de achterstand al te groot. Net als de vorige week tegen Feyenoord werden er nu door Vitesse twee vrije ballen strak in de kruising geschoten.

Volgende week wacht er weer een nieuwe uitdaging, namelijk Ajax. De boodschap is duidelijk, zestig minuten een redelijk niveau is niet genoeg om wedstrijden te winnen, er zal een tandje bij moeten.