Het is FC Utrecht O19 niet gelukt om de goede start van de kampioencompetitie voort te zetten door Feyenoord O19 zonder punten terug naar Rotterdam te sturen. Na een van Utrechtse kant matige partij voetbal stond het 0-2, door doelpunten van Naoufal Bannis en Giuliany dos Santos. En als doelman Jord Ruijgrok geen engeltje op de lat had gehad, dan was de score nog veel hoger uitgevallen. Feyenoord raakte in de slotfase immers nog 2 x de paal!

Trainer Robert Wijnands verwoordde het na afloop als volgt:"Wij speelden een matige wedstrijd, en waren niet bij machte om het initiatief naar ons toe te trekken. Vooral de 2e helft was het HotseKnotsBegoniaVoetbal, om oud-trainer Bert Jacobs maar eens aan te halen. Voor ons slechts een handvol kansen en mogelijkheden, waarvan die meteen na de aftrap van de 2e helft het grootst was. Maar debutant Aurelio Oehlers strandde tot twee keer toe op doelman Tein Troost. Het was niet aan ons besteed."

Dat was bij de Rotterdammers wel anders. Die lieten zien dat zij voor de punten kwamen. Zij kwalificeerden zich op de slotdag van de najaarsreeks weliswaar met de hakken over de sloot voor de kampioenspoule en leden een forse thuisnederlaag tegen de gastheer van vandaag, feit is dat de Rotterdammers nu met 6 punten uit 2 wedstrijden fier aan kop gaan. Alleen AZ heeft het iets beter gedaan, door één doelpunt meer te scoren. Het kan verkeren.

"Dat het beter moet, dat laat zich raden. De invulling van vandaag was matig. Wij kunnen en moeten ook beter. De lat ligt hoog en gaat nog verder omhoog. Deze spelers moeten immers volgend seizoen de stap kunnen maken naar Jong FC Utrecht," zo sloot Trainer Wijnands zijn nabeschouwing af.


FC Utrecht O19 - Feyenoord O19 0-2
08. 0-1 Naoufal Bannis
70. 0-2 Giuliany dos Santos

FC Utrecht O19
Jord Ruijgrok, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting (46. Reda Akmum), Djevencio van der Kust, Nathan Holder, Aurelio Oehlers (63. Rivillino Neslo), Raymond Huizing (85. Yuya Ikeshita), Tommy van Butselaar, Oussama Alou (67. Özcan Yasar), Yassine Tekfaoui.