Junior van der Velden vervolgt loopbaan bij FC Den Bosch

16 januari 2020

Verdediger (21) maakt per direct de overstap van Jong FC Utrecht naar de Bossche Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

Verdediger Junior van der Velden verruilt Jong FC Utrecht per direct voor FC Den Bosch. De 21-jarige achterhoedespeler uit Utrecht blijft derhalve in de Keuken Kampioen Divisie actief.

Van der Velden droeg de shirts van vv Brederodes, USV Hercules en Sporting’70 voordat hij in 2012 instroomde in de jeugdopleiding van FC Utrecht. De Utrechtse verdediger maakte zijn eerste speelminuten in het betaalde voetbal op 5 augustus 2016, toen Jong FC Utrecht in het Rat Verlegh Stadion debuteerde in de Jupiler League met een uitwedstrijd tegen NAC Breda.
 
Verdediger Van der Velden was aanvoerder van het FC Utrecht Onder 17 dat in 2015 de landstitel veroverde. Namens Jong FC Utrecht kwam hij 69 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.
 
“Een garantie op speelminuten in de beloftenploeg konden wij Junior niet geven”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Daarop gaf Junior aan graag voor zijn kans te willen gaan bij FC Den Bosch. Wij respecteren die wens en wensen hem veel succes in ’s-Hertogenbosch.”