Jong FC Utrecht ontvangt De Jong's Roda JC Kerkrade

20 januari 2020

Beloftenploeg vanavond (maandag) aan de bak op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) voor het eerst dit kalenderjaar een thuiswedstrijd. De ploeg van trainer/coach René Hake kruist de degens met het Roda JC Kerkrade van Utrechter Jean-Paul de Jong. De kick-off op Sportcomplex Zoudenbalch is om 20.00 uur.

Met een buitengewoon jonge ploeg maakte Jong FC Utrecht het vorige week titelkandidaat De Graafschap buitengewoon lastig. In Doetinchem nota bene was het Utrechtse talententeam hard op weg naar een stuntpunt, totdat in de vijfde minuut van de blessuretijd van de tweede helft routinier Ralf Seuntjens toesloeg: 2-1. “Het was sneu dat de 2-1 nog viel in de laatste seconden van de wedstrijd. Dat hadden wij niet verdiend, ook gezien onze inzet, durf en de manier waarop we hier in een vol en sfeervol stadion tegen een De Graafschap hebben gespeeld dat mee wil en mee moet doen om de bovenste plekken”, vertelde oefenmeester Hake na afloop van het duel. “We hebben ons goed laten zien. Het resultaat is nu even zuur, maar als we hier morgen of overmorgen op terugkijken, dan kunnen we hier veel goede dingen uithalen”, sloot hij zijn persconferentie in Doetinchem af.

Nagenoeg volledig in balans
Roda JC Kerkrade lukte het juist in extremis om te voorkomen dat de derby tegen MVV Maastricht op eigen kunstgrasveld verloren ging. De Koempels scoorden in een wedstrijd die twee keer moest worden stil gelegd vanwege vuurwerk dat door de supporters van de geel-zwarten werd afgestoken twee keer in de slotminuut van een knotsgekke burenstrijd: 2-2. Het team van oefenmeester De Jong, die in Utrecht jarenlang actief was als speler, jeugdtrainer en trainer/coach, vindt zichzelf na 21 speeldagen terug op plek 16 van de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Jong FC Utrecht bezet momenteel plaats 12. De Utrechtse talenten overleggen cijfers die bijna volledig in balans zijn: 21 gespeeld, 7 gewonnen, 7 gelijk, 7 verloren, 31 goals voor, 32 treffers tegen.

Zege in Kerkrade
Eerder dit seizoen was Jong FC Utrecht in het Parkstad Limburg Stadion met 1-3 te sterk voor de Koempels. Eros Maddy bezorgde de Domstedelingen toen, eind september, een snelle voorsprong. Hicham Acheffay verdubbelde de marge en nadat Romario Rösch een minuut of tien voor tijd het verschil terugbracht tot één treffer, bepaalde Jonas Arweiler een minuut voor het einde de eindstand op 1-3.

Aftrap om 20.00 uur, tickets verkrijgbaar aan de kassa
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de kassa’s aan de Koningsweg. Niet van de partij, maar toch benieuwd naar het verloop van de match? FC Utrecht doet er live verslag van via Twitter en bovendien komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports.