Jong FC Utrecht onderuit in Leeuwarden

24 januari 2020

Domstedelingen verliezen met 3-1 van SC Cambuur.

Jong FC Utrecht verliest vandaag (vrijdag) van SC Cambuur. Het Keuken Kampioen Divisie-duel in het Leeuwarden eindigt in een 3-1 nederlaag. Namens Jong FC Utrecht scoorde Giovanni de la Vega. Ruben Kluivert maakte vandaag zijn debuut in het betaalde voetbal.

Nog tien minuten tot het laatste fluitsignaal. De tussenstand op dat moment in het Cambuurstadion? 2-1 voor de Friezen. Jong FC Utrecht doet er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar SC Cambuur mag op dat moment een corner nemen. En dan gebeurt er toch waar de mannen van trainer/coach René Hake voor vrezen. Robert Mühren stijgt boven iedereen uit en kopt de bal snoeihard achter doelman Joey Houweling. 3-1. Wedstrijd gespeeld.

Openingstreffer
De Friezen openen vanavond de score. Na een splijtende steekpass van AZ-huurling Mees Hoedemakers is het Jamie Jacobs die de diepte in rent. De 22-jarige middenvelder vindt op zijn beurt Robin Maulun. Met een schuiver werkt de Fransman de bal in het doel van Jong FC Utrecht: 1-0. 

De La Vega
De gelijkmaker komt op naam van Giovanni de la Vega. De middenvelder zet druk op de verdediging van SC Cambuur, en met succes. De Friezen lijden balverlies en De La Vega sprint richting het doel van SC Cambuur. De middenvelder met Chileens roots haalt uit richting het doel van Sonny Stevens. De doelman van de Friezen kan alleen maar toekijken hoe de bal tegen de touwen eindigt: 1-1. Voor De la Vega is dit zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Oratmangoen
In de tweede helft is het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Jong FC Utrecht. SC Cambuur is erg dreigend. Die dreiging resulteert uiteindelijk in het tweede Friese treffer van de avond. Een ‘teamgoal’. Door een steekpass loopt Mühren één-op-één richting de goalie van Jong FC Utrecht. De aanvaller is niet zelfzuchtig en legt de bal af op de opkomende Ragnar Oratmangoen. De middenvelder tikt de bal binnen en scoort daarmee de 2-1.

Kluivert
Voor sommige spelers van Jong FC Utrecht is het duel met SC Cambuur een wedstrijd om niet snel te vergeten. Ook voor Ruben Kluivert is de wedstrijd in het Cambuurstadion eentje waar hij later nog aan terug zal denken. De 18-jarige verdediger maakt vandaag zijn debuut in het betaalde voetbal en speelt een uitstekende wedstrijd.

FC Dordrecht
De Domstedelingen komen deze maand niet meer in actie. De eerstvolgende wedstrijd voor de manschappen van trainer/coach René Hake is op maandag 3 februari. Tegenstander? FC Dordrecht. De Dordtenaren wonnen vandaag met 1-0 van FC Eindhoven. Om 20.00 uur wordt er op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor het duel met de Schapekoppen. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

SC Cambuur – Jong FC Utrecht 3-1 (1-1)
28. Robin Maulun 1-0
40. Giovanni de la Vega 1-1
63. Ragnar Oratmangoen 2-1
81. Robert Muhren 3-1

Gele kaarten: Davy van den Berg (Jong FC Utrecht), David Sambissa (SC Cambuur)

Rode kaarten: -

Toeschouwers:
8.265

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Opstelling SC Cambuur:

Sonny Stevens; Kellian van der Kaap, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, David Sambissa; Jamie Jacobs (78. Michael Breij), Mees Hoedemakers, Ragnar Oratmangoen (63. Mitchel Paulissen); Jarchinio Antonia (89. Stanley Akoy) , Robert Muhren, Robin Maulun

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Sylian Mokono, Ruben Kluivert, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Odysseus Velanas (78. Jeredy Hilterman), Giovanni de la Vega (70. Mohamed Mallahi), Davy van den Berg; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay (70. Rayan El Azrak)