Jong FC Utrecht herstart competitie met uitduel in Doetinchem

10 januari 2020

Het jaar 2020 wordt gestart met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Terwijl het eerste van FC Utrecht zich momenteel nog in het Spaanse La Manga bevindt, begint voor Jong FC Utrecht vandaag (vrijdag) alweer de competitie. Het team van trainer/coach René Hake neemt het vanavond in Doetinchem op tegen de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie: De Graafschap.

In aanloop naar het treffen met de Superboeren speelde de ploeg van trainer/coach René Hake afgelopen zondag twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Go Ahead Eagles. Beide wedstrijden duurde twee keer dertig minuten. De duels eindigde in twee gelijke spelen, 1-1 en 0-0. Doelpuntenmaker aan Utrechtse zijde was Jeredy Hilterman. 

De Graafschap
De club uit Doetinchem keerde afgelopen dinsdag terug van het trainingskamp in Spanje. Dat doen ze met een lekker gevoel, kijkend naar de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. Daar zien zij zichzelf namelijk terug op plek drie. Desondanks eindigde de laatste vijf wedstrijden in de competitie van de Graafschap in vier gelijke spelen (tegen FC Volendam, Telstar, FC Den Bosch en Go Ahead Eagles) en werd er met 2-1 verloren van Jong AZ. Versterking is door de Superboeren opgeroepen. De Graafschap vulde in de winterstop hun selectie aan met aanvaller Sven Blummel.

Eerdere ontmoeting
In februari dit jaar ontmoette beide ploegen elkaar op Sportcomplex Zoudenbalch. Het werd een doelpuntrijk gelijkspel: 2-2. Met twee doelpunten, waarvan één vlak voor tijd, leek het erop dat Jonas Arweiler de matchwinner zou worden. Echter gooide Branco van den Boomen destijds roet in het eten door in de slotseconden van de wedstrijd alsnog de gelijkmaker binnen te prikken.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd De Graafschap – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in de Vijverberg om 20.00 uur. Het duel met De Superboeren wordt live uitgezonden op FOX Sports 3. Niet in staat om achter de TV te gaan zitten? Volg dan het verslag van de volledige partij op het Twitterkanaal van FC Utrecht!