Invaller Bahebeck beslist bekerpot

21 januari 2020

FC Utrecht bereikt kwartfinale van TOTO KNVB Beker ten koste van FC Eindhoven: 1-2.

FC Utrecht heeft zich vanavond (dinsdag) ten koste van FC Eindhoven geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit de Domstad maakte in de tweede helft van de verlenging het verschil. Invaller Jean-Christophe Bahebeck besliste het duel in het mistige Jan Louwers Stadion: 1-2.

Met nog een paar minuten op de klok weet FC Eindhoven: het is nu echt alles of niets. Het team van Ernie Brandts pompt de ballen richting de Utrechtse zestien in de hoop de gelijkmaker te scoren en daarmee een penaltyserie af te dwingen en komt daar uitermate dichtbij. Invaller Mawouna Amevor, een dag eerder pas vastgelegd en gepresenteerd door de Brabanders, ontpopt zich bijna tot Held van de Aalsterweg. Maar zijn volley spat buiten bereik van FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet uiteen op de paal en daarmee komt er voor de Eindhovenaren een einde aan het bekeravontuur.

Bourard passeert Zoet
Als er een uur is gespeeld, zijn de kaarten nog heel anders geschud. FC Eindhoven gaat dan aan de leiding door een doelpunt van Samy Bourard. De Belg wakkert in de slotfase van de eerste helft met een hard schot in de korte hoek de Eindhovense bekerdroom verder aan: 1-0. En FC Utrecht? Dat werkt er met man en macht aan om de boel te doen kantelen in een ijskoud Eindhoven, waar het behoorlijk mistig is. 

Abass weer trefzeker in beker
De gelijkmaker valt in speelminuut 61. Issah Abass is het dan die doel treft; zoals hij dat ook al doet in de eerste twee bekerduels van FC Utrecht deze jaargang, tegen respectievelijk Excelsior’31 en FC Groningen: 1-1. De Ghanees krijgt het doelpunt uiteraard achter z’n naam, maar Kristoffer Peterson verdient er ook een pluim voor. De Zweed, die na de rust in de ploeg komt als vervanger van Urby Emanuelson, schudt een mooie solo uit de heupen en levert de bal feilloos af bij Abass.

Kansen over en weer
In het half uur tussen de 1-1 en het einde van de reguliere speeltijd zijn er over en weer kansen. FC Eindhoven is via Kaj de Rooij dichtbij een doelpunt. De aanvaller uit Best ziet de bal op de lat eindigen. Ook via Moses Makasi zijn de Brabanders dreigend; maar dan vanuit een counter. Peterson, Justin Hoogma en Abass zijn op hun beurt bij Utrechtse kansen betrokken.

Bahebeck schiet raak
Invaller Jean-Christophe Bahebeck beslist de wedstrijd. De Fransman doet dat nog geen tien minuten nadat hij door John van den Brom in de ploeg is gebracht als vervanger van Joris van Overeem. De aanvaller schiet de bal via de binnenkant van de paal in het door Ruud Swinkels verdedigde doel en viert zijn treffer samen met z’n ploegmakkers en de 475 supporters in het uitverkochte uitvak.

Vrijdag: ADO Den Haag-thuis
Al direct moet voor de spelers van FC Utrecht de knop om. Want: vrijdag staat alweer de volgende partij op de rol. Die dag komt ADO Den Haag op bezoek in Stadion Galgenwaard en staan er drie Eredivisiepunten op het spel. De match tegen de ploeg uit de Hofstad begint om 20.00 uur. Er is tot en met donderdagavond 23.59 uur kaartverkoop voor de pot tegen de Zuid-Hollanders. 

FC Eindhoven - FC Utrecht 1-2 (na verlenging)
37. Samy Bourard 1-0
61. Issah Abass 1-1
112. Jean-Christophe Bahebeck 1-2

Gele kaarten: Justin Ogenia, Jarno Janssen (FC Eindhoven), Sean Klaiber, Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck, Leon Guwara, Adrián Dalmau (FC Utrecht).

Toeschouwers:

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Justin Ogenia (101. Mawouna Amevor), Maarten Peijnenburg, Bart Biemans, Jarno Janssen (106. Cas Faber); Jay Idzes, Moses Makasi, Jort van der Sande; Samy Bourard, Rigino Cicilia, Kaj de Rooij (104. Dave de Meij). 

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Willem Janssen (68. Leon Guwara), Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem (104. Jean-Christophe Bahebeck), Urby Emanuelson (46. Kristoffer Peterson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (113. Adrián Dalmau), Issah Abass, Sander van de Streek.