Hake: 'We namen het heft in handen'

20 januari 2020

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht over de 2-1 overwinning van zijn ploeg op Roda JC Kerkrade.

Jong FC Utrecht keek vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch halverwege de match nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen Roda JC Kerkrade, maar liep aan het einde van de rit als winnaar van het veld: 2-1. FCUtrecht.nl sprak na de zege op de Limburgers met trainer/coach René Hake over de eerste driepunter van 2020.

“In de eerste helft speelden we goed. We kwamen vier, vijf keer goed in de zestienmeter van Roda JC Kerkrade. We kregen het alleen niet voor elkaar om te scoren”, concludeerde Hake. “De tegenstander kwam twee keer gevaarlijk in onze zestienmeter, en de tweede keer al was het raak. Dat was tegen de verhoudingen in. Daarna waren we even de weg kwijt. We gingen forceren en steeds meer fouten maken.”

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd het strijdplan voor de tweede helft gesmeed. “We hadden nog 45 minuten om het om te draaien; zo zagen we het. ‘Als we gewoon doen wat we op voorhand hebben afgesproken, dan kunnen we deze wedstrijd nog naar ons toetrekken’. In de eerste paar minuten na de rust was het nog even zoeken, maar daarna namen we het heft in handen. We hadden er vanavond wel drie, vier kunnen maken.”

Maar na de 1-1 en de 2-1 stokte de doelpuntenmotor. Dat gaf Roda JC Kerkrade de kans en hoop op de gelijkmaker. “Op het eind keken we een paar keer met samengeknepen billen toe. Er was uiteindelijk een geweldige redding van Joey Houweling voor nodig om de drie punten hier te houden”, aldus Hake.

“Winnen van Roda JC Kerkrade, dat is een prima uitslag”, ging de oefenmeester verder. “Zeker als je kijkt naar met welk team we vanavond speelden. Dat is wel wat veranderd ten opzichte van voor de winterstop, met wat jongere spelers. Het is tijd voor de jongere generatie om te gaan spelen.”

Dat alles gebeurde op een koud maar sfeervol en goedbezocht Sportcomplex Zoudenbalch. “Het is leuk om hier te spelen”, zei Hake. “Er ontstaat een mooie sfeer en dan zie je dat er ook steeds meer mensen komen kijken.”