Hake: ‘Terecht verloren’

24 januari 2020

Trainer/coach René Hake over de 3-1 nederlaag tegen SC Cambuur.

Jong FC Utrecht verliest vanavond (vrijdag) in Leeuwarden. Het duel met SC Cambuur eindigt in een 3-1 nederlaag. Voor trainer/coach René Hake is het Cambuurstadion bekend terrein. Hake was een jaar lang trainer van SC Cambuur. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van dit duel.

“Onze nederlaag is terecht”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing. “Gezien het totale beeld is dit een terechte nederlaag, maar in fases hebben we gewoon heel veel weerstand geboden. Als je hier speelt weet je dat je een moeilijke wedstrijd gaat spelen en dat Cambuur ook veel in de zestien van de tegenpartij gaat komen.”

“In de eerste fase van de wedstrijd zijn we daar goed doorheen gekomen. Het laatste kwartier voor de rust vond ik een hele goede fase van ons. We maken een goede goal doordat we goed druk gingen zetten voorin. Daarnaast hebben we ook nog twee momenten gehad waarin we misschien wel nog een goal hadden moeten maken. Dat geeft toch een goed gevoel.”

“Na de rust was het vooral een eenrichtingsverkeer. We waren niet in staat om uit de druk van Cambuur te spelen. Tien minuten voor tijd kregen we een goal tegen uit een corner, terwijl we wisten dat die daar kon vallen. Dat is wel heel zuur, want twee minuten later staan wij open en bloot voor de keeper en kon het zo 3-2 zijn. Het gaat het erom dat je tot de allerlaatste minuut in die wedstrijd blijft. Uiteindelijk hebben we terecht verloren, Cambuur was totalitair gewoon de betere ploeg.”