Hake: 'Dit hadden we niet verdiend'

10 januari 2020

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap (2-1).

Wat wás Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) dichtbij een stuntpunt in Doetinchem en wat hád de ploeg van trainer/coach René Hake dat verdiend. Maar de realiteit? De Graafschap 2-1 Jong FC Utrecht. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in stadion De Vijverberg en schreef mee met de analyse van oefenmeester Hake.

“Ik wil De Graafschap feliciteren met de overwinning. Een zege waar wel een verhaal aan vooraf ging”, leidde Hake zijn nababbel in. “Als ik het vanuit ons perspectief bekijk, dan zag ik vanavond een Jong FC Utrecht dat in de eerste helft niet veel de bal had, maar ook niet echt in de problemen kwam. We hadden zelf wel een aantal goede momenten om eruit te breken. En we kwamen verdiend op 0-1”, aldus Hake.

“In de rust hebben we aangegeven: De Graafschap gaat straks zeker stormen in een poging om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen”, vervolgde de trainer/coach van de Utrechtse beloftenploeg, waarvoor deze avond vier spelers debuteerden: keeper Jord Ruijgrok, verdediger Djevencio van der Kust en de aanvallers Yassin Nasser en Özcan Yasar. “En we zeiden ook: als wij dan lef en creativiteit tonen, dan kunnen we kansen krijgen. Dat gebeurde ook, alleen we zetten die niet om in goals. We konden enkele malen de voorsprong verdubbelen, maar het liep anders.”

“De 1-1 viel als het gevolg van een ongelukkige keuze”, duidde Hake. “Daarna was het eenrichtingsverkeer en kwamen we een paar keer goed weg. Het was sneu dat de 2-1 nog viel in de laatste seconden van de wedstrijd. Dat hadden wij vanavond niet verdiend, ook gezien onze inzet, durf en de manier waarop we hier in een vol en sfeervol stadion tegen een De Graafschap hebben gespeeld dat mee wil en mee moet doen om de bovenste plekken.”

“We hebben ons goed laten zien”, begon Hake zijn slotsom. “Het resultaat is nu even zuur, maar als we hier morgen of overmorgen op terugkijken, dan kunnen we hier veel goede dingen uithalen.”