FC Utrecht versterkt zich met Jeroen Zoet

14 januari 2020

Ervaren international (29) maakt seizoen af in de Domstad.

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Jeroen Zoet. De 29-jarige doelman wordt door de Domstedelingen voor de rest van het seizoen gehuurd van PSV.

Zoet, 11-voudig Nederlands international, debuteerde op 6 augustus 2011 in de Eredivisie namens RKC Waalwijk, dat de goalie destijds huurde van PSV. Na twee seizoenen ervaring te hebben opgedaan bij de geel-blauwen keerde Zoet in 2013 terug in Eindhoven. Voor de Brabantse topclub kwam de sluitpost tot nu toe in 260 officiële wedstrijden in actie.

Naast honderden Eredivisiepartijen keepte Zoet de voorbije seizoenen ook 19 duels in de Champions League, 8 Champions League-kwalificatiematchen, 13 Europa League-partijen en 8 Europa League-kwalificatieduels. Bovendien speelde de geboren Veendammer 4 keer om de Johan Cruijff Schaal en prijken er dus 11 interlands voor het Nederlands Elftal plus 36 jeugdinterlands op zijn indrukwekkende palmares. Met PSV werd Zoet 3 keer landskampioen en won hij daarnaast 2 maal de Johan Cruijff Schaal.

“Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie. We kijken ernaar uit er samen met Jeroen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken en zijn er trots op dat een keeper met zijn CV voor ons heeft gekozen.”