FC Utrecht verhuurt Giovanni Troupée aan FC Twente

13 januari 2020

Verdediger (21) maakt seizoen af bij Eredivisionist uit Enschede.

Verdediger Giovanni Troupée wordt door FC Utrecht verhuurd aan FC Twente. Bij de Eredivisionist uit Enschede maakt de 21-jarige verdediger de jaargang af. Na dit seizoen keert Troupée terug in de Domstad. Aan het contract van Troupée is bovendien een optie toegevoegd die het voor de Domstedelingen mogelijk maakt de overeenkomst, die nu nog loopt tot medio 2021, met een jaar te verlengen.

Troupée stroomde in het seizoen 2009/2010 in de Academie van FC Utrecht in. De verdediger uit Breukelen doorliep alle jeugdteams in de Domstad en schopte het tot jeugdinternational van Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20.

Toen Troupée 17 jaar en 58 dagen was, maakte hij namens FC Utrecht zijn debuut in de Eredivisie. De verdediger kwam als invaller binnen de lijnen in de Eredivisiematch in Arnhem tegen Vitesse op 17 mei 2015 en werd toen de jongste debutant van FC Utrecht in de Eredivisie aller tijden. In het seizoen 2016/2017 werd Troupée winnaar van de David di Tommaso Trofee.

Troupée werd in het seizoen 2018/2019 door FC Utrecht verhuurd aan ADO Den Haag. Voor de Hagenaars speelde de verdediger 21 Eredivisiewedstrijden en 2 bekerduels. Deze jaargang viel de achterhoedespeler in de Eredivisie 8 keer in bij FC Utrecht en kwam hij tot 4 volledige wedstrijden met de beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Troupée speelde bovendien 1 volledige match in de TOTO KNVB Beker en had een invalbeurt in de Europa League-uitpartij tegen HSK Zrinjski Mostar.

“Er is op dit moment geen garantie op speelminuten voor Giovanni bij FC Utrecht”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Giovanni gaf aan voor zijn kans te willen gaan bij FC Twente, toen die mogelijkheid zich voordeed. Op zijn leeftijd is het belangrijk om speelminuten te maken. We wensen hem veel succes in Enschede en houden hem uiteraard in de gaten.”