In de eerste ronde van de kampioenscompetitie na de winterstop stond voor FC Utrecht O17 meteen een topper op het programma. De ploeg van trainer Rudy Jansen, die in de najaarscompetitie als tweede was geëindigd trof de nummer één daarin, Feyenoord O17. De Rotterdammers hadden in die eerste seizoenshelft in 13 wedstrijden slechts 10 doelpunten geïncasseerd. Een hele uitdaging voor de Utrechters dus, die het thuisduel met Feyenoord voor de winterstop met 2-3 verloren, maar die wel met het nodige zelfvertrouwen aan het duel begonnen. Immers in de twee oefenwedstrijden voorafgaande aan deze wedstrijd draaide de Utrechtse doelpuntenmachine op volle toeren: 8 doelpunten tegen Kampong O19 en 10 tegen FC Eindhoven O17. Dat O17 deze lijn tegen Feyenoord zou doortrekken, was toch niet echt de verwachting. Utrecht speelde echter een uitstekende eerste helft waarin een apathisch Feyenoord alle kanten op werd gespeeld met een nooit gedachte 5-0 voorsprong bij de rust voor de Utrechters. Na 5 minuten kopte een uitstekend spelende Kjeld van den Hoek een hoekschop van Stan Wassenaar achter Feyenoord goalie Devin Remie en Utrecht ging door met kansen creëren. Met een wat zuivere afwerking hadden in die eerste helft nog wel meer doelpunten voor de thuisploeg kunnen vallen. Maar nu bleef het bij nog vier doelpunten: 2-0 door Mees Rijks na een voorzet van Juruël Bernadina en diezelfde Bernadina bracht de andere Utrechtse spits, Dion Versluis, in stelling voor de 3-0. Het vierde doelpunt was een beauty van Imanuel Bonsu, die de uitgelopen Rotterdamse goalie vanaf de eigen helft wist te passeren. Vlak voor de pauze scoorde Rijks zijn tweede doelpunt, nu na goed voorbereidend werk van Stan Wassenaar. Aan de andere kant was er slechts één Feyenoordse kans, welke door keeper Mikki van Sas onschadelijk werd gemaakt.

Ja, en wat zeg je dan als trainer tegen je spelers in de rust? "Kijk naar wat Feyenoord gaat doen, en begin scherp aan de tweede helft" waren de woorden van Jansen. Onverklaarbaar dan ook dat binnen 3 minuten Feyenoord de stand terug bracht naar 5-2 en kwam Utrecht goed weg bij een bal op de lat. Het zit bij O17 mentaal wel goed, want men raakte niet in paniek en ging door waar het in de eerste helft mee bezig was geweest: scoren! Een wondermooie kopbal van Versluis na een voorzet van Bernadina, een stift van Bernadina en een kopbal van Rijks na een voorzet van de ingevallen Elijah Velland betekenden nog drie Utrechtse doelpunten. Een derde Rotterdamse doelpunt daartussendoor mocht de tevredenheid van trainer Jansen niet drukken. Er stond dan ook na afloop een trotse trainer uw verslaggever te woord: "We moesten natuurlijk meteen aan de bak met Feyenoord als eerste tegenstander, maar een dergelijk resultaat had ik toch niet verwacht. Wat hebben we een goede eerste helft gespeeld, zeg. Ik heb echt genoten. Wat direct na rust gebeurde is wel een klein smetje, maar moet je dat de ploeg kwalijk nemen als je acht keer scoort tegen een compleet Feyenoord? Tja en dan is het nu zaak de euforie te temperen, in je schoenen blijven staan en er volgende week uit bij AZ weer te staan. Deze is in ieder geval binnen".

Het competitieprogramma voor O17 gaat verder met twee uitwedstrijden tegen resp. AZ (25/1 om 15.00 uur) en PSV (8/2 om 12.30). Daartussendoor is er een oefenwedstrijd tegen Almere City (1/2 om 12 uur).

"05 1-0 Kjeld van den Hoek
"16 2-0 Mees Rijks
"22 3-0 Dion Versluis
"24 4-0 Imanuel Bonsu
"38 5-0 Mees Rijks
"46 5-1 Giuliany Ben-David dos Santos
"48 5-2 Ilyas El Moussaoui
"50 6-2 Dion Versluis