Ook al is al het vuurwerk afgeschoten, de onder 15 stoomde met een zesklapper in Rotterdam door naar de laatste 8 van de KNVB beker met een zes-klapper. Slachtoffer werd het fysiek sterke Spartaan ‘20 dat nog enigszins de Utrechters kon bijbenen tot de rust.

FC Utrecht had toen al een 1-2 voorsprong na twee ingetikte vrije trappen van Nazjir Held. Was de eerste nog een gelukkige intikker op de vrije trap van Florian, de tweede was een mooie na aangeven van Nordin Bukala. Tussendoor had de thuisploeg gescoord na een foutje in de opbouw achterin.

Na rust was het 25’ lang een mooie show met 4 goals gescoord door weer tweemaal Nazjir Held en tweemaal captain Jesse van de Haar. Zodoende kon al snel geconstateerd worden dat de volgende ronde een feit was. De tegenstander werd terug gedrongen op eigen helft en kon daar lang gehouden worden.

Een meer dan verdiende zege waarbij gezegd mag worden dat de score hoger had moeten uitvallen. Geconcentreerd blijven spelen en vooral ook restverdediging in de gaten blijven houden zijn dan cruciale zaken om na snelle balverovering ook snel de tegenstander onder druk te houden zoals dat gebeurde tot aan de 1-6.

Dinsdag om 18.00 uur wacht ons een oefenwedstrijd tegen sv Houten om de zaterdag erna richting de Hofstad te rijden alwaar tegenstander ADO Den Haag op ons wacht. De Hagenaars zullen willen strijden om de bovenste plek. Een mooie uitdaging wacht de Domstedelingen.