FC Utrecht herstart competitie met gelijkspel

17 januari 2020

Domstedelingen spelen met 3-3 gelijk tegen PEC Zwolle.

De eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht eindigt in een 3-3 gelijkspel. Vier minuten voor tijd scoort Issah Abass de 2-3, maar de treffer van Yuta Nakayama zorgt er uiteindelijk voor dat de Domstedelingen een punt mee naar Utrecht kunnen nemen.

Een knotsgekke slotfase. Dat waren de laatste zeven minuten van het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. In de 86e minuut scoort Issah Abass de gelijkmaker. De Ghanese aanvaller komt één-op-één, na een splijtende steekpass van Urby Emanuelson, met doelman Michael Zetterer en rond vervolgens koelbloedig af: 2-3. Drie minuten later staat het MAC³PARK stadion alweer te juichen. Yuta Nakayama zorgt met zijn schuiver ervoor dat de eindstand op het scorebord komt te staan: 3-3.

Penalty
De openingstreffer komt op naam van Simon Gustafson. Na een corner van FC Utrecht fluit scheidsrechter Jochem Kamphuis en maakt hij een gebaar die erg herkenbaar is: VAR.  De leidsman loopt naar de spelerstunnel, bekijkt de beelden en komt al wijzend naar de penaltystip terug het veld in. Er is hands gemaakt door een speler van PEC Zwolle en Simon Gustafson meldt zich direct voor de strafschop. De Zweed schiet de bal overtuigend in de onderhoek: 0-1. Hierdoor heeft FC Utrecht al 30 penalties op rij in de Eredivisie benut. Een reeks die al sinds december 2014 loopt.

Zwolse comeback
De Domstedelingen krijgen niet lang de tijd om te genieten van de voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer is het Mike van Duinen die profiteert van een misverstand in de Utrechtse verdediging en daardoor de eerste treffer van PEC Zwolle op zijn naam zet. Een kleine tien minuten in de tweede helft maken de Zwollenaren de comeback compleet. Verdediger Kenneth Paal besluit om van afstand uit te halen. De zwabberbal van de linksback eindigt in het Utrechtse doel: 2-1.

Gelijkmaker
De mannen van trainer/coach John van den Brom blijven strijdlustig en voeren veel druk uit op het doel van PEC Zwolle. Die druk resulteert uiteindelijk in de gelijkmaker van Gyrano Kerk. Na een voorzet van Klaiber, die wordt teruggekopt door Van de Streek, komt de bal uit de kluts perfect voor de voeten van de rappe aanvaller. Kerk weet wel raad met zo'n kans en schiet de bal feilloos tegen de touwen: 2-2.

Debuut
Voor twee basisspelers van de Domstedelingen is het duel met PEC Zwolle een bijzondere wedstrijd. Doelman Jeroen Zoet maakt vandaag zijn FC Utrecht-debuut. De goalie kwam afgelopen dinsdag op huurbasis over van PSV. Vandaag stond hij voor het eerst in het tenue van FC Utrecht onder de latten. Ook voor Mitchell van Rooijen is het duel met PEC Zwolle een wedstrijd die hij niet snel zal vergeten. De 21-jarige middenvelder maakte vandaag zijn debuut voor de FC uit de Domstad. Van Rooijen mag je gerust een kind van de club noemen. De aanvallend ingestelde middenvelder annex rechtsbuiten uit Houten trok in 2008 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding van de FC uit de Domstad.

Schema
De mannen van trainer/coach John van den Brom hebben volgende week een druk schema. De Domstedelingen komen aankomende dinsdag alweer in actie. Op die dag staat de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Om 20.45 wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. FC Utrecht speelt vervolgens op vrijdag 24 januari voor het eerst in 2020 weer een wedstrijd in Stadion Galgenwaard. Om 20.00 is ADO Den Haag de tegenstander. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de Fanshop bij Stadion Galgenwaard.

PEC Zwolle – FC Utrecht 3-3 (1-1)
24. Simon Gustafson 0-1
27. Mike van Duinen 1-1
53. Kenneth Paal 2-1
71. Gyrano Kerk 2-2
86. Issah Abass 2-3
89. Yuta Nakayama 3-3

Gele kaarten: Dean Huiberts (PEC Zwolle), Mitchell van Rooijen (FC Utrecht), Joris van Overeem (FC Utrecht), Kenneth Paal (PEC Zwolle), Mark van der Maarel (FC Utrecht), Sean Klaiber (FC Utrecht),