Doelpuntenfestijn tegen Bayer 04 Leverkusen

10 januari 2020

Eerste duel in 2020 eindigt in 3-4

FC Utrecht speelde vandaag haar eerste wedstrijd in 2020. In het La Manga Football Club Stadium was Bayer 04 Leverkusen de tegenstander. De aanwezige supporters kregen een spektakelstuk te zien: maar liefst zeven doelpunten en een 3-4 overwinning voor FC Utrecht.

Simon Gustafson aan de bal. De Zweed ziet ruimte aan de andere kant van het veld. Met een schitterende crossbal bereikt hij Sean Klaiber. De rechtsback van de Domstedelingen stoomt op naar voren en speelt de bal weer terug op de doorgelopen Gustafson. Korte aanname en direct doorspelen op Eros Maddy. De aanvaller behoudt het overzicht en vindt, via de keeper, de inlopende Issah Abass. Binnentikken en klaar: 2-4! Een heuse ‘familiegoal’ typeert het spel van FC Utrecht vandaag.

Eerste doelpunt
Het eerste doelpunt van 2020 komt op naam van Adrián Dalmau. Al vroeg in de wedstrijd wordt de enige Spanjaard in de selectie van FC Utrecht de diepte in gestuurd via een steekpass. Dalmau blijft koelbloedig voor zijn directe tegenstander en is ook keeper Lukas Hradecky te slim af met zijn schot. Onder de benen van de keeper het doel in: 0-1.

Klaiber
Zijn het dan alleen maar van die prachtige combinaties vandaag? Welnee, dacht Klaiber. De verdediger van FC Utrecht ontvangt na een half uur spelen de bal uit een corner buiten de 16. Hij kijkt, mikt en schiet prachtig raak. Via de paal vliegt zijn schot achter doelman Lukas Hradecky. Deze ochtend is er nog geoefend op standaardsituaties, en het resulteert direct in een doelpunt! De 0-2 is een feit. 

Solo
De Domstedelingen komen met een riante 0-2 voorsprong de kleedkamers uit. Maar nog geen tien minuten later ligt de bal alweer in het netje. Gyrano Kerk is dan zojuist weggestoken door een schitterende steekpass. De pijlsnelle aanvaller van FC Utrecht blijft rustig en op het moment wanneer men denk dat hij gaat schieten, kapt hij naar zijn linkerbeen en schuift Kerk de bal feilloos achter de Slowaakse doelman: 0-3

Havertz
De belangrijkste man aan de zijde van Bayer 04 Leverkusen is Kai Havertz. De pas 20-jarige middenvelder is met twee doelpunten een gevaar voor de Utrechtse defensie. Tien minuten na rust krijgt de bal via de kluts een stuiter. Havertz twijfelt geen moment, haalt verwoestend uit en scoort daarmee het eerste doelpunt van Bayer 04 Leverkusen en de 1-3. Vlak voor het eindsignaal brengt de middenvelder de spanning nog eenmaal terug in de wedstrijd. In een fractie van een seconde neemt Havertz de bal in het zestienmetergebied aan en met een curve werkt hij de bal vervolgens in het doel: 3-4. Het tweede Duitse doelpunt komt op naam van Kevin Volland. Die na een steekpass van Moussa Diaby de doelman omspeelt en de bal binnen schiet.

PEC Zwolle
Voor FC Utrecht herstart volgende week vrijdag de Eredivisie. Op die dag nemen de mannen van trainer/coach John van den Brom het op tegen de huidige nummer 15 van de Eredivisie: PEC Zwolle. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het MAC³PARK stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – Bayer 04 Leverkusen 3-4 (0-2)
17. Adrián Dalmau 0-1
35. Sean Klaiber 0-2
51. Gyrano Kerk 0-3
54. Kai Havertz 1-3
80. Kevin Volland 2-3
85. Issah Abass 2-4
89. Kai Havertz 3-4

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 276

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes (42. Fabian de Keijzer); Sean Klaiber, Willem Janssen (10. Urby Emanuelson), Mark van der Maarel (80. Justin Hoogma), Leon Guwara (77. Gabriël Culhaci); Adam Maher (15. Mitchell van Rooijen), Simon Gustafson, Joris van Overeem; Gyrano Kerk (80. Adrián Dalmau (63. Issah Abass), Sander van de Streek (71. Václav Černý)


Opstelling Bayer 04 Leverkusen:
Lukas Hradecky; Panagiotis Retsos, Jonathan Tah, Lars Bender (C), Wendell; Julian Baumgartlinger; Kai Havertz, Karim Bellarabi, Nadiem Amiri, Moussa Diaby; Kevin Volland