Beloften hebben eerste punten van 2020 binnen

20 januari 2020

Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 te sterk voor Roda JC Kerkrade.

De puntenrekening van het jaar 2020 van Jong FC Utrecht is geopend. De ploeg van trainer/coach René Hake was vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 te sterk voor Roda JC Kerkrade.

Kansen, kansen, kansen. Jong FC Utrecht krijgt ze bij de vleet in de slotfase van de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Maar de wedstrijd in het slot gooien, en de marge vergroten tot twee treffers? Nee, dat krijgen de talenten uit de Domstad niet voor elkaar. Een afgekeurde goal vanwege buitenspel en een sta-in-de-weg in de persoon van keeper Tom Muyters voorkomen dat.

Debutant Houweling
Tijd om rustig achterover te leunen is er voor Jong FC Utrecht niet. Roda JC Kerkrade is namelijk minstens zo hard op jacht naar de gelijkmaker, als dat de Utrechters dat zijn op hun derde goal. Middenvelder Robert Klaasen is er heel dichtbij, bij het doelpunt dat een remise oplevert. De routinier krult de bal vanuit een vrije trap richting de hoek, maar scoren is er niet bij. Daar steekt Joey Houweling een stokje voor. En hoe. De debutant zweeft richting bovenhoek en voorkomt met een prachtige save dat Klaasen doel treft.

In de achtervolging
Romario Rösch is de enige die er in slaagt sluitpost Houweling te passeren bij zijn eerste optreden in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doet de Duitser een kleine tien minuten voor de rust. Van dichtbij kopt de door Roda JC Kerkrade van FC Augsburg gehuurde jeugdinternational dan raak: 0-1. Jong FC Utrecht weet dan wat het na de rust te doen staat: de achtervolging op de Limburgers inzetten.

Arweiler en Hilterman treffen doel
Die rol, die ligt de Utrechtse beloften wel. Nog geen tien minuten is de tweede helft bezig, of het staat gelijk. Jonas Arweiler verzilvert een penalty die wordt gegeven na een overtreding op Davy van den Berg: 1-1. Vijf minuten later wordt de Duitse captain vervangen door Jeredy Hilterman en die spits doet wat hij tijdens de eerste pot na de winterstop ook al doet: scoren. Een kwartier voor tijd promoveert de invaller een voorzet van Eros Maddy tot een doelpunt: 2-1.

Eerste driepunter van 2020 een feit
In de slotfase gaat het spel op en neer en volgen er kansen over en weer, maar wordt er op een koud Sportcomplex Zoudenbalch niet meer gescoord. Zo stelt Jong FC Utrecht, waarvoor ook Denso Kasius als invaller zijn debuut maakt in de Keuken Kampioen Divisie, de eerste driepunter van 2020 veilig door voor de tweede keer dit seizoen het Roda JC Kerkrade van voormalig speler en trainer van FC Utrecht Jean-Paul de Jong te verslaan.

Vrijdag: SC Cambuur-uit
Vrijdag mogen de Utrechtse talenten opnieuw aan de bak. Die dag, als ook het eerste elftal van FC Utrecht een wedstrijd speelt, reist het beloftenteam van Hake af naar Leeuwarden voor een pot tegen titelkandidaat SC Cambuur.

Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 2-1 (0-1)
36. Romario Rösch 0-1
55. Jonas Arweiler (strafschop) 1-1
74. Jeredy Hilterman 2-1

Gele kaarten: Sylian Mokono, Davy van den Berg, Denso Kasius, Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht), Antonio Cotán, Daryl Werker (Roda JC Kerkrade).