8 weetjes over Bayer 04 Leverkusen

10 januari 2020

Een nadere kennismaking met de ploeg die FC Utrecht vandaag treft in Spanje.

Onder de Spaanse zon kruisen FC Utrecht en Bayer 04 Leverkusen de degens. FCUtrecht.nl stelt de Duitse opponent van de Domstedelingen aan je voor aan de hand van 8 weetjes. 

Bayer 04 Leverkusen promoveerde in 1979 naar de Bundesliga en speelt sindsdien onafgebroken in de hoogste Duitse divisie.

Tot de grote successen van de club behoort het winnen van de UEFA Cup in 1988, het winnen van de Duitse beker in 1993 en het bereiken van de UEFA Champions League-finale in 2002. Die wedstrijd, tegen Real Madrid, ging de boeken in als de finale waarbij Zinédine Zidane met een schitterende volley de winnende treffer maakt.

Tussen 1997-2011 eindigde Bayer 04 Leverkusen maar liefst vijf keer op de tweede plaats. Daarom heeft de Duitse ploeg in eigen land de bijnaam Eeuwige Tweede gekregen.

Momenteel staat Bayer zesde in de Bundesliga.

Met Peter Bosz aan het roer, Hendrie Krüzen en Daley Sinkgraven zijn er momenteel drie Nederlanders actief bij de Duitse voetbalploeg.

De naam is al gevallen, Peter Bosz. De Nederlandse trainer is sinds december 2018 de coach van Bayer 04 Leverkusen. Hij is daarmee de tweede Nederlandse trainer die de Vicekusen leidt. Die primeur heeft Rinus Michels namelijk in handen. De Generaal stond in het seizoen 1988/1989 aan het roer in Leverkusen.

Een speler om zeker in de gaten te houden vandaag is Kevin Volland. De 27-jarige centrumspits scoorde dit seizoen al 7 keer voor Bayer 04 Leverkusen en gaf daarnaast ook nog eens 7 keer een assist. Hiermee is hij niet alleen topscorer van de club, maar staat hij ook bovenaan het lijstje van de meeste assists.

Het stadion van Bayer 04 Leverkusen luidt BayArena en biedt plaats aan 30.210 toeschouwers. Het stadion werd geopend in 1958 en heette voorheen het Ulrich-Haberland-Stadion. Sindsdien is het stadion meerdere malen gerenoveerd en uitgebreid.

Volg de vriendschappelijke wedstrijd FC Utrecht - Bayer 04 Leverkusen via TwitterInstagramFacebook én YouTube!