Van de afgelopen 12 wedstrijden die FC Utrecht speelde tegen PEC Zwolle in alle competities, en gekeken naar zowel thuis- als uitpartijen, verloren de Domstedelingen er slechts 1. Van die matchen wonnen de Utrechters er maar liefst 8.

Die ene nederlaag in die reeks? Die werd afgelopen seizoen geleden. Toen werd het in Zwolle 4-3 voor de Blauwvingers. Bij FC Utrecht kregen die dag Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer een rode kaart.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 3-1 van PEC Zwolle. Gustavo Hamer zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar na de rust draaiden de Utrechters de boel vakkundig om. Sander van de Streek, Simon Gustafson en Willem Janssen scoorden.

Het is FC Utrecht tot nu toe 2 keer gelukt beide Eredivisieduels in 1 seizoen van PEC Zwolle te winnen. Dat was in de jaargangen 1986/1987 en 2015/2016.

Sinds PEC Zwolle in 2012/2013 terugkeerde in de Eredivisie heeft de club in 4 van de 7 seizoenen de eerste Eredivisiepot gewonnen die het na de winterstop speelde.

De laatste keer dat FC Utrecht een kalenderjaar begon met een driepunter, was in 2017. Toen werd in Rotterdam met 1-2 van Sparta gewonnen.

Het is voor het zevende Eredivisieseizoen op rij dat PEC Zwolle het kalenderjaar begint met een thuiswedstrijd. Het jaar 2019 werd door de Zwollenaren begonnen met een 3-1 overwinning op Feyenoord. Een jaar eerder begonnen de blauw-witten het kalenderjaar ook al voortvarend, met een 1-0 zege op NAC Breda.

PEC Zwolle verloor 8 van de laatste 9 Eredivisiewedstrijden die het op vrijdagavond speelde. De enige uitzondering in die serie is een 1-3 zege in Emmen tegen de plaatselijke FC, op 30 augustus 2019.

FC Utrecht verloor slechts 1 van de laatste 12 Eredivisieduels die het op vrijdagavond speelde. Dat was op 16 september in Stadion Galgenwaard tegen FC Groningen. Toen werd het 1-5.

PEC Zwolle pakte dit seizoen alle 16 punten die het tot nu toe op de teller heeft staan tegen teams die nu in het rechterrijtje van de ranglijst staan. De 5 thuiszeges die het als vijftiende geklasseerde PEC Zwolle boekte, waren tegen Fortuna Sittard (13e), FC Emmen (14e), VVV-Venlo (16e), ADO Den Haag (17e) en RKC Waalwijk (18e).

FC Utrecht won 3 van de laatste 4 uitpartijen die het in de Eredivisie speelde. In die reeks werden er alleen op 10 november 2019 in de Johan Cruijff ArenA punten verspeeld tegen Ajax.

Er is in de Eredivisie op dit moment 1 team dat er nog niet in slaagde dit seizoen de 0 te houden. Dat is PEC Zwolle.

Keeper Jeroen Zoet van FC Utrecht won de laatste 10 Eredivisiepartijen die hij speelde tegen PEC Zwolle en hield in 4 van die matchen bovendien de 0.

PEC Zwolle gebruikte dit seizoen de meeste verschillende spelers van alle Eredivisieclubs: 28.

Clubtopscorer van PEC Zwolle is Reza Ghoochannejhad. Hij lukte 6 doelpunten, allemaal in het laatste half uur van de wedstrijd.

FC Utrecht’s clubtopscorer is Gyrano Kerk. Evenals Ghoochannejhad staat zijn teller nu op 6 goals.

Simon Gustafson maakte 5 Eredivisiedoelpunten tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren zijn daarmee zijn favoriete tegenstander.

Als trainer/coach won John van den Brom 7 van zijn laatste 8 duels op vrijdagavond. Van den Brom verloor bovendien slechts 1 van de laatste 10 Eredivisiewedstrijden waarin PEC Zwolle de tegenstander was. De laatste nederlaag tegen de Blauwvingers dateert voor hem van 13 december 2015, toen hij met AZ in Zwolle met 2-1 verloor.

Bij PEC Zwolle keert Gustavo Hamer terug van een schorsing. Rick Dekker staat op scherp bij de Zwollenaren. Bij FC Utrecht ontbreekt Justin Hoogma vanwege een schorsing. Adam Maher, Simon Gustafson en Issah Abass staan op scherp.