Eerder dit seizoen ging FC Utrecht op eigen veld met 1-2 onderuit tegen VVV-Venlo. Daarmee kwam voor de Domstedelingen een einde aan een serie van 12 Eredivisieduels zonder nederlaag tegen de Venlonaren.

De laatste keer dat FC Utrecht in 1 seizoen 2 keer aan het kortste eind trok tegen VVV-Venlo, was in de jaargang 1986/1987. Toen werd het 1-2 in Utrecht en 3-2 in Venlo.

De laatste 9 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie in Limburg tegen VVV-Venlo speelden, bleven de Domstedelingen ongeslagen. Die reeks behelst 6 zeges en 3 remises. Het was op 12 maart 1989 voor het laatst dat VVV-Venlo op eigen veld van de FC uit de Domstad won. Toen werd het 2-1.

Vorig seizoen won FC Utrecht in De Koel met 2-6 van VVV-Venlo. Het was de 200ste uitzege van FC Utrecht in de Eredivisie en bovendien voor het eerst dat de FC 6 goals maakte in 1 uitwedstrijd in de Eredivisie.

VVV-Venlo won tijdens de vorige speelronde in Waalwijk van RKC en is daardoor nu 2 duels ongeslagen. De laatste keer dat de Limburgers 3 partijen zonder nederlaag bleven in de Eredivisie, was in de periode april-mei 2019.

FC Utrecht is 3 Eredivisie-uitwedstrijden op rij ongeslagen. De laatste keer dat de FC in uitpartijen in de Eredivisie 4 maal ongeslagen bleef, was in de periode februari-april 2019.

FC Utrecht scoorde in de Eredivisie dit seizoen tot nu toe 40 keer. VVV-Venlo’s doelpuntenteller staat nu op 20.

Johnatan Opoku en Peter van Ooijen voeren op dit moment de clubtopscorerslijst van VVV-Venlo aan. Zij hebben allebei 5 keer gescoord in de Eredivisie dit seizoen.

Alleen AZ maakte dit seizoen vanuit standaardsituaties meer doelpunten dan FC Utrecht; 16 om 15. Sinds de start van seizoen 2018/2019 scoorde geen ploeg vaker uit standaardsituaties dan de FC uit de Domstad: 38 stuks.

VVV-Venlo’s aanvaller Haji Wright is dit seizoen samen met Mo El Hankouri (FC Groningen) de speler met de meeste schoten in de Eredivisie zonder daarbij een doelpunt te maken (26 schoten, 0 treffers).

FC Utrecht’s clubtopschutter is Gyrano Kerk. Hij scoorde dit seizoen al 8 keer en bereidde ook nog eens 5 FC Utrecht-treffers voor. Kerk scoorde nog nooit vaker dan 8 keer in 1 Eredivisieseizoen en is dus hard op weg zijn persoonlijke record te verbreken.

Chris Kum, tegenwoordig spelend voor VVV-Venlo, kwam in de Eredivisie 51 keer in actie namens FC Utrecht.

Kristoffer Peterson maakte afgelopen week bij zijn Eredivisierentree namens FC Utrecht direct een doelpunt in de partij tegen ADO Den Haag. Peterson scoorde in het verleden 3 keer tegen VVV-Venlo.

Bij VVV-Venlo staan Lee Cattermole en Roel Janssen op scherp. Bij FC Utrecht geldt dat voor Sean Klaiber, Simon Gustafson, Adam Maher en Issah Abass.