Zonder punten huiswaarts

14 februari 2020

Jong FC Utrecht verliest in Stadion De Vliert met 3-2 van FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht moest de punten vanavond (vrijdag) in ‘s-Hertogenbosch laten. Daar, in Stadion De Vliert, verloren de talenten uit de Domstad met 3-2 van FC Den Bosch. 

Op volle vaart is hij. Nee; lijkt hij. En dan komt invaller Mohamed Mallahi in zijn sprint nog met een schaar en vervolgens een extra versnelling op de proppen, waardoor zijn bewaker Azzedine Dkidak is geklopt. Er volgt een pass op Odysseus Velanas, die vanuit de draai de bal over het FC Den Bosch-doel schiet. Een aardige kans op de 2-3, maar dat doelpunt komt er dus niet. In de tegenstoot slaan de Bosschenaren toe. De Portugese Brabander Rúben Rodrigues knalt de 3-2 binnen. Met nog tien minuten op de klok weet je dan: dit wordt een moeilijk verhaal voor Jong FC Utrecht.

Geen gelukkige partij
De Utrechtse beloftenploeg, die eerder deze week nog met 7-2 wint van titelkandidaat Jong Ajax, speelt geen al te gelukkige partij. De Domstedelingen hebben overduidelijk de handen meer dan vol aan het meer ervaren FC Den Bosch, dat met het figuurlijke mes tussen de tanden speelt en mede daardoor geruime tijd de bovenliggende partij is.

De bordjes staan goed
En toch staan de bordjes halverwege nog prima, vanuit Utrechts perspectief bezien. Na 45 minuten voetbal op het Brabantse kunstgras staat het namelijk 1-2. Hicham Acheffay is het die door een rebound te verzilveren na twintig minuten de score opent (0-1). Na een dik half uur spelen schiet voormalig FC Utrecht-speler en huidig FC Den Bosch-captain Danny Verbeek raak: 1-1. Vijf minuten voor de rust maakt Jonas Arweiler de mooiste treffer van de avond. Als ware hij Alberto Tomba slalomt hij zich na balverlies van Rodrigues een baan door de Bossche defensie en uiteindelijk omspeelt hij ook keeper Wouter van der Steen: 1-2.

Brabanders trekken partij naar zich toe
Vijf minuten na de rust is de stand al gelijk. Na een hoekschop kopt de Portugese Sporting Lissabon-huurling Pedro Marques de 2-2 binnen. Vanaf dat moment trekt FC Den Bosch de match meer en meer naar zich toe. En hoewel Jong FC Utrecht nog wel enkele kansjes krijgt, zijn het de Brabanders die de boventoon voeren. Tien minuten voor tijd resulteert dat in een vrijwel onvermijdelijke 3-2. 

Volgende uitdaging: FC Volendam-thuis
Jong FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar het thuisduel met FC Volendam. De Noord-Hollandse promotiekandidaat komt op maandag 24 februari op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch, waar die dag om 20.00 uur wordt afgetrapt. 

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 3-2 (1-2)
21. Hicham Acheffay 0-1
33. Danny Verbeek 1-1
40. Jonas Arweiler 1-2
50. Pedro Marques 2-2
80. Rúben Rodrigues 3-2

Gele kaarten: Luuk Brouwers, Jens van Son (FC Den Bosch), Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 2.373.

Scheidsrechter: Sam Dröge.

Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Mats Deijl (32. Luuk Brouwers), Léon Bergsma, Junior van der Velden, Azzedine Dkidak (82. Jordy van der Winden); Jens van Son, Rúben Rodrigues, Kevin Felida; Danny Verbeek, Pedro Marques, Oussama Bouyaghlafen (70. Alexander Laukart).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Joey Houweling; Mark Pabai, Ruben Kluivert, Reda Akmum, Gabriël Culhaci; Rida El Barjiji, Davy van den Berg, Justin Lonwijk (65. Giovanni de la Vega); Hicham Acheffay (77. Mohamed Mallahi), Jonas Arweiler (77. Jeredy Hilterman), Odysseus Velanas.