Worldwide: Het levensverhaal van Jacob Mulenga

19 februari 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: onder anderen Jacob Mulenga, Ricky van Wolfswinkel en Simon Makienok.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag zijn het vooral oud-spitsen die de klok slaan in het artikel. Maar er is ook contractnieuws over onder anderen Issa Kallon en Barry Maguire.

In de voorgaande 72 edities van deze rubriek was er zo nu en dan al het één en ander over hem te lezen: Jacob Mulenga. De spits van weleer van FC Utrecht, die uitgroeide tot international van Zambia, haalde deze kolommen doorgaans vanwege de goals die hij scoorde in dienst van de Chinese club Liaoning FC. Benieuwd naar het levensverhaal van Mulenga? Dan is de FC Utrecht-documentaire die komend weekend op FOX Sports in premiere gaat een absolute kijktip. De docu is zondag vanaf 21.00 uur voor het eerst te zien, op FOX Sports 1. Alvast een voorproefje:

Terugslag voor Van Wolfswinkel
Een andere spits dan, die in het verleden het FC Utrecht-shirt om de schouders had: Ricky van Wolfswinkel. Vorige week nog publiceerden we een artikel waarin te lezen was hoe blij de goalgetter was met zijn rentree bij FC Basel. Maar niet lang daarna, kreeg de Woudenberger toch een tegenvaller te verwerken. Van Wolfswinkel zit de komende weken niet bij de wedstrijdselectie van FC Basel, want hij moet rust houden nadat bij een controle bleek dat het bloed nabij de plek waar het aneurysma zit dat ervoor zorgde dat hij maandenlang uit de roulatie was, wat langzamer stroomt. De medische staf van FC Basel benadrukte wel direct dat de oud-spits van FC Utrecht gezond is en dat de huidige maatregel er één is die uit voorzorg is genomen.

Debuut om snel te vergeten
Nu we toch op de spitsentour zijn: een update over Simon Makienok. De Deen verruilde FC Utrecht recentelijk voor Dynamo Dresden. Voor die 2. Bundesligaploeg maakte de aanvaller inmiddels ook zijn debuut, al verliep dat bepaald niet zoals hij had gehoopt. In een uiterste poging een bal te spelen, raakte Makienok de keeper van de tegenpartij en dat kwam hem al na 6 minuten spelen op een rode kaart te staan. Wat volgde, was een schorsing van twee wedstrijden.

Maguire langer in Singapore
Ook nu weer volop contractnieuws over oud-spelers van FC Utrecht. Zo is de aflopende verbintenis van Issa Kallon bij SC Cambuur verlengd en werd bekend dat Soufian Moro na dit seizoen overstapt van DVS’33 uit Ermelo naar het Utrechtse DHSC. Bij die club werden voormalig FC Utrecht-voetballers Christian Gandu en Rodney Sneijder ook voor komend seizoen vastgelegd. Een stuk verder weg van de Dom voetbalt tegenwoordig Barry Maguire. En dat blijft hij doen. De middenvelder, die in het verleden voor FC Utrecht speelde, heeft zijn aflopende contract bij Geylang International FC verlengd. Wie Maguire dit seizoen in actie wil zien, zal dus moeten afreizen naar Singapore.

Volgende week aflevering 73 van deze rubriek!