Valentijnsverrassing voor kinderen in Wilhelmina Kinderziekenhuis

14 februari 2020

OldStars en mascottes FC Utrecht komen op Valentijnsdag met surprise vanuit het hart.

De kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis werden vandaag verrast door de OldStars en mascottes van FC Utrecht. Op Valentijnsdag kregen de kids een surprise vanuit het hart: een ballon in de vorm van een hart en een leuk boek.

De verrassingsactie van FC Utrecht sluit aan op het doel van de club om in samenwerking met Maatschappelijk Partner a.s.r. laaggeletterdheid tegen te gaan. Ook in dat kader was een delegatie van FC Utrecht eerder deze week van de partij bij de kick-off bijeenkomst van het project Scoor een Boek. Dat is een landelijk initiatief, dat door FC Utrecht in samenwerking met Bibliotheek Utrecht wordt ondersteund. Het leesproject houdt onder meer in dat de participerende kinderen wordt aangemoedigd zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Namens FC Utrecht spoort keeper Maarten Paes de kids aan om de strijd met andere klassen aan te gaan en zoveel mogelijk boeken te lezen.

Als klap op de vuurpijl werd door FC Utrecht’s OldStars en mascottes in de skybox van FC Utrecht in het Wilhelmina Kinderziekenhuis een zogeheten KinderZwerfboekenstation geopend. Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!