Utrechts trio zegeviert met Oranje Onder 16

12 februari 2020

Mikki van Sas, Robin Horst en Aurelio Oehlers winnen UEFA Development Tournament met nationale jeugdploeg.

De FC Utrecht-talenten Mikki van Sas, Robin Horst en Aurelio Oehlers hebben met Oranje Onder 16 het UEFA Development Tournament gewonnen. In Portugal bleven de Nederlanders ongeslagen.

Het Oranje Onder 16 van bondscoach Martijn Reuser begon met een 2-0 zege op Duitsland Onder 16. In die partij stonden FC Utrecht’s Mikki van Sas, Robin Horst en Aurelio Oehlers in de basis. Oehlers scoorde de 2-0. “Over de hele wedstrijd heeft Duitsland Onder 16 amper kansen gehad. Misschien twee of drie afstandsschoten, maar meer niet”, aldus Reuser op OnsOranje.nl. “Bovendien hadden wij Mikki van Sas op doel staan. Die oogde heel solide en speelde een prima pot.”

In de tweede partij van het toernooi regende het doelpunten. Oranje Onder 16 – Portugal Onder 16 werd 4-4. De Nederlanders wonnen na strafschoppen. Keeper Van Sas bleef op de bank, voor Horst en Oehlers waren invalbeurten weggelegd. “Ik ben zo ongelofelijk trots op de jongens. Tachtig minuten lang speelden ze echt heel goed”, jubelde Reuser. “Daar komen mensen voor naar het stadion, zij willen Nederlandse voetballers zien die tot het gaatje gaan en dat hebben we gedaan.”

Oranje Onder 16 legde beslag op de toernooititel door in de slotronde met 3-1 te winnen van Colombia Onder 16. Van Sas en Horst kwamen niet in actie in die pot, Oehlers viel in. “Eind goed, al goed”, sprak Reuser na afloop. “Dit was voor ons een perfecte week onder perfecte omstandigheden. Helemaal als je het vergelijkt met Nederland op dit moment. Voor de jongens was het bovendien een fantastische ervaring. Ze hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, maar hebben ook geleerd dat er iets anders bij komt kijken als het even niet loopt.”

Foto: OnsOranje.nl