Stuntende beloftenploeg op bezoek bij TOP Oss

28 februari 2020

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie in het Frans Heesen Stadion.

Het Jong FC Utrecht dat afgelopen maandag nog voor een verrassing zorgde door één van Europa’s langst ongeslagen ploegen te verslaan, komt vanavond (vrijdag) weer in actie. Het is TOP Oss-uit dat nu op de rol staat voor de equipe van trainer/coach René Hake. De partij begint om 20.00 uur.

Met een ongeslagen reeks wedstrijden van vijftien stuks op zak kwam FC Volendam afgelopen maandag op bezoek op Zoudenbalch. Van alle Europese teams in de hoogste twee divisies, waren er op dat moment slechts drie langer zonder nederlaag: het Engelse Liverpool (26), het Italiaanse Lazio Roma (19) en het Hongaarse Ferencvaros (17). Jong FC Utrecht maakte vakkundig een einde aan die superserie van de Volendammers. Doelpunten van Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas zorgden ervoor dat de punten in Utrecht bleven: 2-1.

Stuntpunten
Die punten, dat waren nummer 36, 37 en 38 van het seizoen. En daarmee is de jaargang 2019/2020 nu al de meest succesvolle ooit voor Jong FC Utrecht, sinds het toetrad tot de Eerste Divisie. Nooit, voor dit seizoen dus, slaagden de Utrechtse beloften er immers in meer dan 37 punten te oogsten. Dat record is nu dus uit de boeken. Mede dankzij stuntpunten, veroverd op de crème de la crème van de Keuken Kampioen Divisie. Ga maar na: de beloften zijn op eigen veld ongeslagen tegen de top vier van het klassement; 2-2 tegen nummer 1 De Graafschap, 1-1 tegen nummer 2 SC Cambuur, een spetterende 7-2 zege op nummer 3 Jong Ajax en nu dus ook een 2-1 overwinning tegen nummer 4 FC Volendam.

Volgende mijlpaal lonkt
Het volgende record waarop de talentenploeg van Hake kan jagen? Het aantal gescoorde doelpunten. De teller staat nu, na 27 van de 38 te spelen partijen, op 46. Het hoogste aantal ooit, sinds de toetreding tot de Eerste Divisie, werd neergezet in het seizoen 2016/2017: 50 stuks. Nog 5 doelpunten hebben de Utrechters dus nodig om ook dat bestaande record uit de boeken te spelen. “Uiteindelijk gaat het om de teamprestatie en het verhaal van Jong FC Utrecht. Om het een ander gezicht te geven”, reageerde Hake maandagavond na de zege op FC Volendam op het feit dat zijn team het bestaande puntenrecord had verbroken. “Dat je in deze fase van de competitie al dusdanig veel punten hebt wat nog niet eerder is voorgekomen, ja dat onderstreept dat alleen maar. Dat is mooi, maar dat is alleen mooi als dat nog meer punten gaan worden en dat er op een gegeven moment zoveel punten bijkomen dat het ècht de geschiedenisboeken in kan.”

Op naar Oss
De volgende horde: TOP Oss. Het team van trainer Klaas Wels staat op plek 17 in de Keuken Kampioen Divisie en heeft 21 punten op de teller. Eerder dit seizoen lukte het Jong FC Utrecht de Ossenaren te verslaan. Op Zoudenbalch werd het op 19 augustus 2019 2-1 voor de Utrechters, waarvoor Christopher Mamengi en Odysseus Velanas die dag tot scoren kwamen.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd TOP Oss – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur in het Frans Heesen Stadion in Oss. Niet aanwezig in het ‘Osse Kuipje’ maar wel benieuwd naar het verloop van de match? Flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports. Via Twitter doet FC Utrecht van de volledige wedstrijd live verslag.