Strijdvaardig FC Utrecht O15 zegeviert

10 februari 2020

Utrechters winnen met 2-0 van sc Heerenveen O15.

FC Utrecht O15 heeft de volle buit gepakt tegen sc Heerenveen O15. Op Zoudenbalch werd het 2-0 voor de Domstedelingen, waarvoor de FC Utrecht O14-spelers Olivier van Zijl en Jahlani Fonteni debuteerden, nadat een week eerder Tijn van de Boggende al zijn eerste speelminuten in O15 maakte.

Het was op veld 7 van Zoudenbalch de ploeg uit Utrecht die vanaf de aftrap het tempo bepaalde. Met veel strijd werd sc Heerenveen O15 tegemoet getreden en in balbezit werd er in hoog tempo positiespel gespeeld. Nadat twee kansen voor Nazjir Held nog net geen treffer opleverden, schoot Adam Tahaui van afstand knap raak. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-0.

Ook na de break was FC Utrecht O15 stabiel, met een veel coachende Sidney Lovers op doel. Hij zou deze middag een clean sheet noteren. Aan de andere kant van het veld moest zijn collega-doelman nog wel een keer vissen. Xavi Spies werd de diepte ingestuurd door Wessel Kooy en Spies was het die met een bekeken pass Held in staat stelde de beslissende 2-0 binnen te tikken.