Ajax O16 zocht met veel beweging naar een opening door de FC Utrecht O16-defensie, maar kon zeer moeizaam een gaatje vinden. Na 35 minuten viel dan toch de 1-0 vanuit een strafschop, die werd gegeven na een onbesuisde tackle. Vanaf de eerste minuut werd er door FC Utrecht O16 goed compact gespeeld op het middenveld en na onderscheppingen werd door middel van het spelen van de crossbal de vrij opkomende back gevonden. Dit resulteerde in vijf 100 procent kansen. Helaas werd de Amsterdamse keeper van die vijf pogingen slechts één keer geklopt. Storm Streng zette de 1-1 op het scorebord na een geweldige steekpass van Deveron Fonville.

FC Utrecht O16 begon met een 1-1 stand en het geloof dat er meer uit te halen viel aan de tweede helft. De ploeg speelde compact en met veel energie. Twee momenten van verslapping werden door Ajax O16 genadeloos afgestraft. Keeper Sep van der Heijden, die een geweldige pot speelde, kon niet voorkomen dat de 2-1 viel. De teleurstelling was te voelen en de talenten uit de Domstad bleven daar iets te lang in hangen, waarop ook de 3-1 volgde.

Nog één keer oppeppen, was het motto. Dat lukte deels. FC Utrecht O16 kreeg ook in de slotfase van de wedstrijd nog de nodige kansen om te scoren, maar slaagde daar niet meer in. En dus verliet het Amsterdam zonder punten, maar slechts met complimenten.