Puntendeling Jong FC Utrecht door late tegentreffer

03 februari 2020

Belofteneltal FC Utrecht deelt de punten met FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht heeft vandaag (maandag) gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd scoort Thomas Schalekamp de gelijkmaker, waardoor Jong FC Utrecht en FC Dordrecht de punten delen op een regenachtig Sportcomplex Zoudenbalch.

In de laatste minuten van het duel in de Keuken Kampioen Divisie zet FC Dordrecht aan. Veel druk op het doel van de jonge Utrechters. Lang weten de Domstedelingen het doel droog te houden. Lang, maar net niet lang genoeg. In de slotfase wisselt FC Dordrecht aanvallend door lange spits Thomas Schalekamp in de ploeg te brengen. En juist die Schalekamp is uiteindelijk de gevierde man bij de Dordtenaren. In de derde minuut van de blessuretijd schiet hij de bal in het doel achter Fabian de Keijzer: 1-1.

Prachtige combinatie

En dat eerste doelpunt? Dat stond al enige tijd op het scorebord. Om precies te zijn 81 minuten. Al na 12 minuten liet Odysseus Velanas het net bollen. Maar de actie die eraan voorafging mag er zeker wezen. Justin Lonwijk ziet zijn ploegmaat Hicham Acheffay en geeft een prachtige steekpass op de rechtsbuiten. Acheffay bereikt op zijn beurt Velanas, die beheerst binnenschuift: 1-0.

Kansen aan beide kanten

Beide ploegen krijgen deze wedstrijd kansen op een treffer, Jong FC Utrecht via onder anderen Hicham Acheffay, Odysseus Velanas en de linksback Gabriël Culhaci, die zijn volley gekeerd ziet worden door Mike Havekotte. De grootste kans van de jonge Domstedelingen is een kopbal van Jonas Arweiler van de lijn wordt gehaald door een verdediger van de Dordtenaren. Aan de andere kant mag Danzell Gravenberch de grootste kansen noteren voor de bezoekers, maar de spits ziet zijn naam niet terug op het scoreformulier.

Volgende wedstrijd

Over precies een week speelt Jong FC Utrecht de volgende wedstrijd. Één dag na het eerste elftal neemt Jong FC Utrecht het op tegen Ajax, Jong Ajax om precies te zijn. Het Amsterdams beloftenelftal bezet op dit moment de tweede plek van de Keuken Kampioen Divisie, nadat het vandaag won van Go Ahead Eagles.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1 (1-0)
12. Odysseus Velanas 1-0
90+3. Thomas Schalekamp 1-1

Gele kaarten: Danzell Gravenberch, Jordy Wehrmann (Jong FC Utrecht)