Onfortuinlijke nederlaag voor beloftenteam

28 februari 2020

Jong FC Utrecht verliest op bezoek bij TOP Oss: 2-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht liep vanavond (vrijdag) tegen een onfortuinlijke nederlaag aan. Na een degelijke tweede helft die volgde op een slecht eerste bedrijf, lag het team van trainer/coach René Hake op koers voor het scoren van een punt. Maar een doelpunt van Samet Bulut in de blessuretijd zette door dat scenario een streep: 2-1 voor TOP Oss.

Een flipperkastsituatie voor het Osse doel. Invaller Mohamed Mallahi geeft de bal een lel na een mooie actie van een andere invaller, Yassin Nasser, en ziet dan hoe het leer via de nodige benen uiteindelijk enkele decimeters naast het doel over de achterlijn gaat. Een voorsprong voor Jong FC Utrecht, in de slotfase van de partij, blijft daardoor uit. De 1-1 stand blijft op het bord staan.

Bulut fortuinlijk
Hoewel het te ver gaat te stellen dat het talententeam uit de Domstad het absoluut verdient de partij te winnen, is het zeker niet zo dat Jong FC Utrecht recht heeft op minder dan één punt. Toch verlaat de beloftenploeg het Frans Heesen Stadion met lege handen. Dat heeft alles te maken met het feit dat een andere invaller aan de andere kant van het veld wél trefzeker is. Samet Bulut is zijn naam, en geluk valt hem ten deel. Via doelman Thijmen Nijhuis van Jong FC Utrecht komt de bal op fortuinlijke wijze terecht bij de winteraanwinst van TOP Oss, die met nota bene zijn kin de bal in de blessuretijd het winnende zetje geeft: 2-1.

Velanas trefzeker
Daarmee poetst Bulut een doelpunt van Odysseus Velanas weg. De treffer van de Zeistenaar valt in de vijfde minuut van de tweede helft, waarin Jong FC Utrecht de bovenliggende partij is en het spel zich vrijwel voortdurend op de helft van de Ossenaren afspeelt. Het schot van Velanas, die een poeier van een meter of 25 aflevert, is voor Damien Perquis te gortig (1-1). 

Peters opent de score
In de eerste helft heeft TOP Oss de leiding genomen. De Brabanders profiteren dankbaar van het feit dat de Utrechters een belabberd eerste bedrijf op de Osse kunstgrasmat leggen. De Domstedelingen zijn slordig in de passing en hanteren een tempo dat sowieso te laag ligt om de formatie van trainer Klaas Wels mee uit elkaar te spelen. Cas Peters, die samen met Dennis van der Heijden een tweemansvoorhoede vormt, werkt de bal na een half uur tegen de touwen (1-0).

Toewerken naar NEC-thuis
Jong FC Utrecht herstelt zich na de rust dus goed van die matige eerste helft en dat lijkt lange tijd tenminste een punt op te leveren, maar door de late goal van Bulut moeten de Utrechters zonder gescoorde punten de terugreis naar de Domstad aanvaarden. De volgende competitiematch van Jong FC Utrecht is op maandag 9 maart. Die dag kruisen de manschappen van Hake op Sportcomplex Zoudenbalch de degens met NEC.

TOP Oss - Jong FC Utrecht 2-1 (1-0)
30. Cas Peters 1-0
50. Odysseus Velanas 1-1
90+2. Samet Bulut 2-1

Gele kaarten: Hennos Asmelash (TOP Oss), Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.014.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling TOP Oss:
Damien Perquis; Henk Dijkhuizen, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Hennos Asmelash, Grad Damen, Olivier Rommens; Cihat Celik (84. Jan Lammers); Cas Peters (70. Samet Bulut), Dennis van der Heijden. 

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout (90+1. Reda Akmum), Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Rida El Barjiji, Davy van den Berg, Giovanni de la Vega (77. Yassin Nasser); Hicham Acheffay (57. Mohamed Mallahi), Jeredy Hilterman, Odysseus Velanas.