Logo Novadic-Kentron eenmalig op shirts FC Utrecht: mensen met een verslaving staan er niet alleen voor!

16 februari 2020

FC Utrecht-hoofdsponsor Zorg van de Zaak stond haar plek op de shirts van FC Utrecht eenmalig af aan Novadic-Kentron. Tijdens de wedstrijd Willem II - FC Utrecht werd gespeeld met het logo van NK op de voorkant van de shirts van de Domstedelingen. Sinds augustus 2019 maakt Novadic-Kentron deel uit van het Zorg van de Zaak Netwerk. Met de shirtwissel willen Zorg van de Zaak en Novadic-Kentron aandacht vragen voor het verminderen van stigma’s rond verslaving en verslavingszorg

Novadic-Kentron (NK) is de Brabantse verslavingszorginstelling, die met preventie, behandeling, reclassering en herstelondersteuning iedere cliënt Nieuwe Kansen geeft. Samen met de bedrijfsonderdelen van het Zorg van de Zaak Netwerk ondersteunt NK mensen die om welke reden dan ook uitvallen door een verslaving, zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij. Zorg van de Zaak deelt de ambitie van NK om het stigma rondom verslaving te verkleinen.

Drempels verlagen
Een belangrijk speerpunt van het netwerk is het verlagen van de drempel naar verslavingszorg door krachtige profilering en het verminderen van stigma’s rondom verslaving, onder andere door de inzet van ervaringsdeskundigen.

Een verslaving is niet altijd zichtbaar en mensen praten er liever niet over. Daardoor zoeken veel mensen pas hulp wanneer ze al jaren met problemen worstelen. Terwijl vroeg ingrijpen de kans op herstel vergroot. Een verslaving kan iedereen overkomen. Daarom willen we de taboes wegnemen en daarmee de drempels verlagen om erover te praten én hulp te vragen.

Een veld vol voetballers die laten zien dat je sámen Nieuwe Kansen creëert! De FC Utrecht-spelers droegen het logo van Novadic-Kentron om te laten zien dat personen met een verslaving er niet alleen voor staan. Zij hebben, net als de voetballers, een team nodig om hun doelen te bereiken. Mensen die je coachen, voor je zorgen, en je aanmoedigen. Samen creëren we Nieuwe Kansen!