Lekker lezen: Scoor een Boek van start!

11 februari 2020

Honderden kinderen uit Utrecht doen mee, FC Utrecht-mascotte Junior Tiger verzorgt feestelijke aftrap.

Met een feestelijke kick-off bijeenkomst op de Luc Stevensschool in Utrecht is het project Scoor een Boek officieel van start gegaan. Scoor een Boek is een landelijk initiatief, dat door FC Utrecht in samenwerking met Bibliotheek Utrecht wordt ondersteund. Nu FC Utrecht-mascotte Junior Tiger de aftrap ervan heeft verzorgd, kan het lezen beginnen!

Scoor een Boek is een leesproject waarin de kinderen wordt aangemoedigd zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Namens FC Utrecht spoort keeper Maarten Paes de kids aan om de strijd met andere klassen aan te gaan en zoveel mogelijk boeken te lezen. Er doen 458 leerlingen uit Utrecht, verdeeld over 23 verschillende klassen van 16 scholen, mee aan dit project. Met het vergroten van het leesplezier, vergroten kinderen ook hun kans op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

De honderden enthousiaste deelnemers werken toe naar het laatste fluitsignaal van Scoor een Boek, dat op 22 april zal klinken op FC Utrecht’s Sportcomplex Zoudenbalch. Dan en daar wordt bekend van welke school de kinderen de meeste boeken hebben gelezen, en natuurlijk wordt er die dag ook een balletje getrapt.