Met nul punten uit drie wedstrijden begon FC Utrecht O16 met frisse moed aan de wedstrijd. Er was veel overwicht van FC Utrecht. Er volgden twee aanvallen waarbij Storm werd gevonden, maar zijn pogingen gingen voorlangs. Keeper Sydney Lovers liet zich ook direct gelden met een mooie redding, door na verkeerd uitverdedigen, een 1 op 1 situatie uitstekend te stoppen. PSV probeerde het spel te gaan maken door zeer dynamisch spel. FC Utrecht bleef goed vanuit de organisatie spelen en kon de bal snel op het middenveld veroveren. Een zeer sterk spelende Olivier van Eldik wist veel passes te onderscheppen en de juiste oplossing vooruit te vinden. De opgelegde kansen werden helaas niet benut. FC Utrecht speelde een momentje iets te laconiek en werd direct afgestraft: 0-1 Na wat verslappingen in de duels. De draad werd weer snel opgepakt en Storm Streng scoorde met een bekeken boogbal over de uit stormende keeper: 1-1.


Rafik Arguoiui viel in bij rust en wist met een mooie dieptepass Bent Driessen vrij voor de keeper te zetten. Helaas deze middag opnieuw veel kansen maar geen goals meer voor FC Utrecht O16. Opnieuw werd het lot bepaald via een spelhervatting. Een PSV-speler werd ver bij tweede paal bereikt, kreeg de bal op zijn gezicht, maar wist vanuit de kluts toch de winnende te scoren.
FC Utrecht mag tevreden terug kijken naar de wedstrijd en moet nu gaan werken aan het rendement in de afronding om wedstrijden te gaan winnen. Sidney Lovers en Olivier van Eldik mogen vandaag alllebei "man off the match" noemen.