Jong FC Utrecht vervolgt recordjacht in De Vliert

14 februari 2020

Utrechtse beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Vier dagen na de spetterende 7-2 thuisoverwinning van Jong FC Utrecht op Jong Ajax, komt de ploeg van trainer/coach René Hake alweer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenploeg uit de Domstad vervolgt de recordjacht vanavond (vrijdag) in De Vliert tegen FC Den Bosch.

De zeven doelpunten die Jong FC Utrecht maandagavond scoorde tegen Jong Ajax, waren goed voor een record. Nog nooit eerder lukte het de Utrechtse talentenploeg namelijk, sinds de toetreding tot de Eerste Divisie, om het net zeven keer te laten bollen. Maar tegen de Amsterdamse beloftenploeg, nota bene de nummer twee van het klassement van de Keuken Kampioen Divisie, slaagden de Domstedelingen daar dus voor het eerst in. “We mogen heel blij zijn met deze overwinning en dat mogen we ook vieren. Dit is dik verdiend”, zei Hake na afloop van de zevenklapper.

Puntenrecord in zicht
Die spektakelzege brengt de Utrechtse talenten direct op de drempel van een nieuw record. Het hoogste puntenaantal dat de Domstedelingen tot nu toe bij elkaar speelden in een volledige jaargang in de Keuken Kampioen Divisie, staat namelijk op 37 (behaald in 2016/2017). En Jong FC Utrecht heeft nu 35 punten op de teller. Kortom: bij winst vanavond in ’s-Hertogenbosch, is seizoen 2019/2020 nu al het beste seizoen van Jong FC Utrecht aller tijden. Het aantal van de afgelopen twee jaargangen, voor de volledigheid? In 2018/2019 werden in totaal 23 punten gepakt, in 2017/2018 waren dat er 27. Die seizoenen zijn dus al lang en breed overtroffen door Jong FC Utrecht.

Bosschenaren in vorm
FC Den Bosch is bepaald geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De Brabanders versloegen tijdens de vorige speelronde Roda JC Kerkrade nota bene in Limburg met 1-5 en zegevierden in hun meest recente thuispartij ook glansrijk: Jong AZ werd met 3-0 geklopt. In de twee partijen die aan die duels voorafgingen, ontbrak het de Bosschenaren aan geluk tegen de in het linkerrijtje geklasseerde teams Go Ahead Eagles (2-3 nederlaag) en NEC (1-0 verliesbeurt).  

Sterke serie
De laatste vier keer dat Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Den Bosch speelde, bleef het talententeam uit de Domstad zonder nederlaag. Die reeks bestaat uit drie remises (1-1, 1-1 en 2-2) en een ruime overwinning, die eerder dit seizoen werd neergezet. Op 16 september 2019 was Jong FC Utrecht met 5-1 te sterk voor de Bosschenaren. Issah Abass (2), Mitchell van Rooijen, Václav Černý en Jonas Arweiler. Laatstgenoemde is met acht treffers topscorer van de Utrechtse beloftenformatie.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd FC Den Bosch – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Vliert om 20.00 uur. Niet van de partij, maar toch benieuwd naar het verloop van de match? Updates passeren de revue in het schakelprogramma van FOX Sports en daarnaast doet FC Utrecht via Twitter van de volledige wedstrijd live verslag.