Jong FC Utrecht en FC Volendam zijn al ruim 5 minuten bezig aan de tweede helft als Giovanni de la Vega de bal ontvangt. De zojuist ingevallen speler van Jong FC Utrecht voorziet Odysseus Velanas vervolgens van een haarfijne steekpass. Velanas komt door die pass één-op-één met doelman Nordin Bakker. De vleugelspeler blijft kalm en zorgt ervoor dat de eindstand op het scorebord komt te staan: 2-1.

Hilterman
Jong FC Utrecht opent vanavond de score. Velanas passt de bal naar Hicham Acheffay. De buitenspeler van Jong FC Utrecht geeft een lage voorzet. Jeredy Hilterman is vlijmscherp, komt voor zijn directe tegenstander en tikt de 1-0 binnen. Al na zes minuten ligt de bal voor de Domstedelingen in het netje.

Volendam
Op een sluwe wijze zorgt FC Volendam ervoor dat er weer een gelijke stand op het scorebord komt te staan. Een vrije trap wordt door Gijs Smal snel genomen. De linksback vindt met een perfecte pass spits Martijn Kaars. De aanvaller van FC Volendam blijft erg koel, dat is met deze temperaturen op Sportcomplex Zoudenbalch niet moeilijk, en schuift de bal achter doelman Fabian de Keijzer: 1-1.

Geschiedenis
Het puntenrecord van Jong FC Utrecht, sinds de toetreding tot de Eerste Divisie, stond op 37. Voorafgaand aan dit duel stonden de mannen van trainer/coach René op 35 punten. Dat wilde dus zeggen: nog één zege en het record is gesneuveld. Door de 2-1 winst op FC Volendam is dat gelukt. Daarmee is jaargang 2019/2020 het meest succesvolle in de Jong FC Utrecht-geschiedenis. 

TOP Oss
Voor Jong FC Utrecht is het duel met FC Volendam het begin van een drukke week. De beloftenploeg van FC Utrecht komt aankomende vrijdag alweer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie: TOP Oss. Om 20.00 wordt er in het Frans Heesenstadion afgetrapt. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard verkrijgbaar.

Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
6. Jeredy Hilterman 1-0
20. Martijn Kaars 1-1
52. Odysseus Velanas 2-1

Gele kaarten: -

Rode kaarten: Justin Lonwijk (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers:
327

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (80. Ruben Hoogenhout), Mark Pabai, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Rida El Barjiji (46. Giovanni de la Vega), Justin Lonwijk, Davy van den Berg; Hicham Acheffay (75. Mohamed Mallahi), Jeredy Hilterman, Odysseus Velanas

Opstelling FC Volendam:

Nordin Bakker; Noah Fadiga, Kevin Visser, Micky van de Ven, Gijs Smal; Francesco Antonucci, Alex Plat, Jari Vlak (74. Boy Deul); Nick Doodeman (66. Jelle Duin), Martijn Kaars, Derry John Murkin (70. Ibrahim El Kadiri)