Jong FC Utrecht overklast Jong Ajax

10 februari 2020

Een doelpuntenregen op Sportcomplex Zoudenbalch: 7-2!

Een voetbalfestijn. Dat mogen we het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax wel noemen. De Domstedelingen gingen met een 2-0 voorsprong aan de thee. In de tweede helft werd deze tussenstand tot een 7-2 overwinning omgezet.

De spelers van Jong Ajax halen de bal uit het doel van Fabian de Keijzer en rennen richting de middenlijn. De beloftenploeg van Ajax heeft zojuist, ongeveer tien minuten voor het laatste fluitsignaal, een doelpunt gescoord. Een minuut later ligt de bal alweer aan de andere kant in het netje. Het is Odysseus Velanas die zich deze avond voor de tweede keer op het scorebord zet. De middenvelder, die vandaag als aanvaller fungeert, legt de bal voor zijn rechter en haalt uit. Bam. Raak. 7-2. On-ge-kend!

Velanas
De beloftenploeg uit Amsterdam begint fel aan de wedstrijd. Ondanks de druk van Jong Ajax is het Jong FC Utrecht dat vandaag de score opent. Na een klein half uur zijn de Domstedelingen bezig aan een aanval. Tommy St. Jago heeft de bal aan de rechterflank en besluit om een lage voorzet te geven. Jonas Arweiler heeft ogen in zijn rug en laat de bal door zijn benen gaan voor zijn teamgenoot achter hem. Die teamgenoot is Velanas, de middenvelder met Griekse roots prikt de bal binnen en opent vanavond de score: 1-0.

Aan de thee
Nog voor rust verdubbelt Jong FC Utrecht de voorsprong. De corner van Davy van den Berg eindigt precies op het hoofd van St. Jago. De 20-jarige verdediger kopt de bal snoeihard achter doelman Bruno Varela: 2-0.

Sterke thee
Hoe komt Jong FC Utrecht uit de kleedkamer? Dat was de vraag die de 488 aanwezige supporters zich afvragen. Het antwoord? IJzersterk! De tweede helft is vijf minuten bezig als Velanas in het zestienmetergebied wordt neergehaald door doelman Varela: Penalty! Een koud kunstje voor ‘Super Jonas’ Arweiler. De Duitse spits blijft kalm en schuift de bal binnen: 3-0. Jong Ajax probeert vervolgens wat druk uit te voeren richting het doel van Jong FC Utrecht, maar de Amsterdammers weten doelman De Keijzer niet te passeren. In een razendsnelle counter is het vervolgens Hicham Acheffay die de nekslag uitdeelt: 4-0.

Geen paniek
Jong Ajax doet na ruim een uur spelen iets terug. Victor Jensen is zojuist in het veld gekomen voor Kenneth Taylor en meteen drukt Jensen zijn stempel op de wedstrijd. Tien seconden na zijn wissel schiet de 20-jarige Deen de bal achter De Keijzer. Paniek bij de Utrechtse voetbalploeg? Welnee. Want een minuut na de treffer van Jensen is het Justin Lonwijk die het net weet te doen bollen. Uit een corner kopt de 1,89 meter lange middenvelder raak: 5-1.

Hilterman
Jong FC Utrecht krijgt vleugels. Alles lijkt te lukken. Mooie combinaties resulteren in grote kansen. Continu blijven de Domstedelingen druk uitoefenen op de defensie van Jong Ajax. Dat resulteert uiteindelijk in een slippertje van doelman Varela. De ingevallen Jeredy Hilterman profiteert en scoort daarmee de 6-1. De talenten van trainer/coach Mitchell van der Gaag komen nog wel op 6-2. Een corner eindigt ongelukkig via St. Jago in het doel van De Keijzer.

Drukke week
Na deze waanzinnige overwinning op de beloftenploeg van Ajax is de drukke week van Jong FC Utrecht nog niet afgelopen. De Domstedelingen komen aankomende vrijdag alweer in actie. Op die dag neemt de ploeg van trainer/coach René Hake het op tegen FC Den Bosch. Die wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert en begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 7-2 (2-0)

24. Odysseus Velanas 1-0
40. Tommy St. Jago 2-0
51. Jonas Arweiler 3-0
57. Hicham Acheffay 4-0
67. Victor Jensen 4-1
68. Justin Lonwijk 5-1
76. Jeredy Hilterman 6-1